Annonce
Fredericia

Formand for Handicaprådet tager afstand fra medlems udtalelser: - Hun udtaler sig ikke på vores vegne

Fredericia Kommune har fået satspuljepenge til et projekt, der skal få ledige handicappede i job eller uddannelse. Projektet anses af mange som en succes, men har for nylig fået kritik af Connie Maybrith Jørgensen (SF). Den kritik er formand for Handicaprådet Niklas Andersen dog ikke enig i. Arkivfoto: Peter Friis-Autzen
Formand for Handicaprådet Niklas Andersen tager afstand fra den kritik, som Connie Maybrith Jørgensen (SF) i sidste uge kom med af et ledighedsprojekt for handicappede.

Fredericia: Da Connie Maybrith Jørgensen (SF), der er medlem af Fredericia Kommunes handicapråd, i sidste uge udtalte sig kritisk om projektet "Et mere rummeligt arbejdsmarked for borgere med handicap", var det ikke med opbakning fra Handicaprådet.

Det fastslår formand Niklas Andersen, som desuden er formand for paraplyorganisation Dansk Handicap Organisations Fredericia-afdeling. Tværtimod tager Niklas Andersen afstand fra hendes kritik, som han mener ikke er berettiget.

- Der er handicaporganisationer med i projektet, og de skal nok råbe vagt i gevær, hvis der er noget at komme efter. Desuden følger vi op på projektet, når det er færdigt, siger Niklas Andersen.

Annonce

- Det er lidt en forkert måde at råbe op på. Det, jeg har hørt om projektet indtil videre, er jeg ganske godt tilfreds med. Der er nogle medarbejdere, som gør en indsats, og der er klare definerbare mål, ligesom man arbejder ud fra WHOs defination af handicaps, siger han.

Ikke rådets holdning

Niklas Andersen peger desuden på, at det kan opfattes som om, at Connie Maybrith Jørgensen udtaler sig på vegne af Handicaprådet i Fredericia. Men hendes holdning til ledighedsprojektet er ikke Handicaprådets holdning.

- Hun udtaler sig ikke på Handicaprådets vegne. Hun er politisk valgt til rådet. Handicaprådet skal ikke være katalysator for noget politisk, slår han fast og tilføjer:

- Handicaprådet skal helst være politisk neutralt og være borgernes stemme.

Et af Connie Maybrith Jørgensens kritikpunkter er, at ledighedsprojektet har fokus på borgere med funktionsnedsættelser, og hun skelner mellem handicappede og borgere med funktionsnedsættelser. Men så enkelt er det ikke, mener handicapformanden.

- Definitionen af handicap er, at man har en funktionsnedsættelse i en grad, som gør, at man ikke 100 procent kan være en del af samfundet. En skæv ryg kan være lige så stort et handicap som en mand, der sidder i kørestol eller personen, der har social angst. Det er svært at definere et handicap, forklarer Niklas Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce