Annonce
Fredericia

Formand: Industrivej er lukket på ubestemt tid

31. marts blev coronaskiltet pillet ned fra porten til genbrugspladsen på Bundgårdsvej, og de første biler fik lov at køre ind. Restriktionerne betyder, at der er begrænsning på antallet af biler på pladsen, og det har givet kø i spidsbelastningerne i blandt andet påsken. Men åbningstiden er udvidet, så presset kan fordeles helt frem til kl. 21. Desuden opfordrer formand for miljø- og teknikudvalget, Christian Bro (S), til, at man i højere grad benytter kommunens tilbud om at få afhentet genbrug på hjemadressen. Foto: Nana Hanghøj
Porten til genbrugspladsen på Industrivej bliver ikke åbnet foreløbig. Hvornår det sker, tør formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S) ikke spå om. Mandskab og materiel er flyttet til Bundgårdsvej for at sikre længere åbningstid, og pladsen benyttes desuden til lager af aviser, pap og metal, der er strandet på grund af lukkede grænser.
Annonce

Fredericia: Genbrugspladsen på Industrivej bliver ikke genåbnet foreløbigt, men det bliver så hurtigt som muligt, lover formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

- Men det er helt umuligt at sige, hvornår det sker, og indtil da fungerer det fint med, at vi har udvidet åbningstiden på Bundgårdsvej og ved deponiet på Vejlbyvej, vurderer Christian Bro og afviser dermed endnu en gang forslag fra andre politikere i og udenfor byrådet om at åbne porten på Industrivej.

Pladsen er fysisk for lille til, at det vil være sikkert for brugere og ansatte, har vurderingen været fra embedsmænd og politikere.

- Industrivej er ganske enkelt for lille en plads til, at vi forsvarligt kan overholde restriktionerne omkring afstand. Og når det er tilfældet, så har vi vurderet, at den bedste løsning er, at Bundgårdsvej bliver forsynet med lidt flere containere og mandskab, og udvidet åbningstid. Det handler både om brugernes og de ansattes sikkerhed. Vi gør ikke det her for sjov, understreger Christian Bro.

- Der har været kritik af, at der er borgere, som nu har langt til en genbrugsplads?

- Det er selvfølgelig korrekt, men folk har mulighed for at kunne få afhentet deres genbrugsaffald. Den ordning fungerer fuldt normalt. Jeg er klar over, at det kan være svært at vænne sig til, at man ikke lige kan køre til Industrivej, hvis man plejer det, men så kan man altså bare lade os afhente tingene, og det synes jeg, folk skal benytte sig af, siger Christian Bro.

Industrivej er ganske enkelt for lille en plads til, at vi forsvarligt kan overholde restriktionerne omkring afstand. Og når det er tilfældet, så har vi vurderet, at den bedste løsning er, at Bundgårdsvej bliver forsynet med lidt flere containere og mandskab, og udvidet åbningstid. Det handler både om brugernes og de ansattes sikkerhed. Vi gør ikke det her for sjov.

Formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S)

Annonce

Lagerplads på Industrivej

Christian Bro har selv været omkring de to pladser for at følge situationen.

- Der har været pres på lige efter åbningen og i påsken, men det fungerer. Det er også meldingen fra de ansatte, siger Christian Bro.

Selv om pladsen er meget større på Bundgårdsvej, har der undervejs været bekymring fra de ansatte.

- Det er svært at styre, hvad folk kommer med, og en dag havde alle åbenbart tænkt sig at aflevere pap. Det gav ophobning ved pap-containeren, så vi har nu stillet yderligere en container op til pap, så vi kan fordele folk bedre, siger Christian Bro.

De store mængder genbrugsmaterialer bliver i stort omfang kørt til genbrugscentret på Industrivej, hvor de pakkes til baller.

- Men vi kan ikke komme af med genbrugsmaterialerne, så vi har behov for lagerplads, og det benytter vi også genbrugspladsen på Industrivej til, forklarer Christian Bro.

Annonce

Genbrugsmøbler presser

Det har yderligere været nødvendigt at leje halkapacitet til genbrugsmøbler.

- Vi modtager en masse genbrugsmøbler og andet, som vi normalt ville køre ned til genbrugsbutikken. Den har vi lukket i denne tid, så det har hobet sig op med møbler, siger Christian Bro.

- I bl.a. Middelfart Kommune har man sagt nej tak til genbrugsting i denne periode. Har I overvejet det?

- Nej det har vi ikke. Vi vil gerne kunne hjælpe folk af med de ting, de har behov for, siger Christian Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce