Annonce
Alarm 112

Formodet drabsmand slog alarm fra 225 kilometers afstand

To mænd er anklaget for at have dræbt 20-årige Nicoline Plintic Pedersen. De nægter sig skyldige. Retten i Roskilde har indledt sagen mod dem torsdag. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
To unge mænd er anklaget for at have dræbt 20-årige Nicoline Plintic Pedersen i Køge. De nægter sig skyldige.

Der er 225 kilometer fra Mindegade i Horsens til Københavnsvej i Køge. Og så langt befandt en i dag 23-årig mand sig fra gerningsstedet, da han i juli 2020 anmeldte et brutalt drab. Et opkald, som skulle sende ham selv på anklagebænken i sagen.

Offeret var den 20-årige Nicoline Plintic Pedersen, der blev fundet myrdet i en lejlighed over restauranten WokAmok i Køge. Den unge kvinde var blevet kvalt. Stranguleret ved omsnøring af halsen.

Den 23-årige mand sidder torsdag på anklagebænken i Retten i Roskilde, hvor retssagen om drabet er blevet indledt. Ved siden af sidder en 19-årig mand, som også er tiltalt.

Annonce

Ifølge sagens anklageskrift var det den 19-årige, der begik drabet. Men det var efter aftale med den 23-årige, som befandt sig i sin søsters lejlighed mere end 200 kilometer væk, lyder påstanden.

Anklager Kirsten Waage Jensen har indledt dagen med at afspille en optagelse af et telefonopkald. Opkaldet er fra den 23-årig til politiet via nummeret 114. Det er foretaget 14. juli klokken 15.31.

Her fortæller han, at han har modtaget et billede via Snapchat. Det forestiller en pige, som er blevet dræbt. Hun ligger i en blodpøl. Under samtalen fortæller han både, hvor pigen formentlig befinder sig, og hvem der har sendt billedet. Afsenderen er den 19-årige medtiltalte.

Politimanden på optagelsen spørger, den 23-årige, om han ved, hvilken relation offeret og den 19-årige har. Den 23-årige fortæller, at den 19-årige har solgt "coke", altså kokain, og at kvinden "har stukket ham" - det udtryk kan blandt andet betyde, at hun ar angivet ham til politiet.

Adressen på Mindegade i Horsens var det første sted, politiet ankom. Her så betjentene billedet, som den 23-årige havde lavet et screenshot af. Havde han ikke gjort det, var det forsvundet. Sådan fungerer Snapchat nemlig.

Betjentene kontaktede kollegerne på Sjælland, som rykkede ud til lejligheden i Køge. Her anholdt de tre personer. Men hurtigt samlede politiets interesse sig om den 19-årige.

Også den 23-årige, som befandt sig i Horsens blev anholdt, og de to blev dagen efter varetægtsfængslet. Den 23-årige har i stedet for et fængsel opholdt sig på et psykiatrisk hospital.

Senere torsdag skal den 19-årige afhøres, og i næste uge er den 23-åriges tur. Derudover skal en række vidner afgive forklaring. Der ventes dom i sagen 28. oktober.

/ritzau/

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Pushere gemte narko i lejligheder - nu venter fængsel i over to år

Alarm 112

Opdateret: Efterlyst 40-årig mand er fundet i god behold

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Annonce