Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Der var dømt personalehygge hos KM Telecom i Snoghøj, som i anledningen af det fine forårsvejr var søgt udendørs for at spise grillmad sammen i frokostpausen, der løb fra cirka 12.15-12.45. I mellemtiden havde en person været inde på kontoret og stjålet fem punge. Seks minutter - fra 12.31-12.37 - var gerningsmanden om sin handling, hvor han var rundt i lommer og tasker på kontoret. Mette Hermansen (forgrund) og kollegaen Pia var blandt de fem, som mistede deres pung, til trods for at de lå gemt i tasken. Foto: Michael Svenningsen
Fem personer hos virksomheden KM Telecom mistede tirsdag deres punge. Under et fælles grillarrangement havde en ubuden gæst været på spil.

Snoghøj: Det hører til sjældenhederne, at samtlige ansatte på kontoret hos KM Telecom spiser frokost samtidig, men tirsdag var en undtagelse.

Vejret var strålende, så der blev tændt op i grillen, så personalet kunne nyde hinandens selskab, mens forårssolen viste sig fra sin flotte side.

Desværre endte det ellers hyggelige arrangement ærgerligt for fem ansatte, der alle fik stjålet deres pung med kontanter, hævekort, sundhedskort og lignende indhold.

Annonce

- Skæbnen ville faktisk, at vi var lidt forsinket, så gerningsmanden har slået til på det helt rette tidspunkt. Det kunne ikke være et mere heldigt tidspunkt set fra hans synspunkt, forklarer Kim Jakobsen, som til egen lettelse undgik at miste nogen værdier.

Det er ikke overvågning, som mangler hos KM Telecom i Snoghøj. I hver ende af kontorlandskabet er der en skærm, hvor man kan holde øje med de forskellige kameraer, der sidder rundt på bygningen. Foto: Michael Svenningsen

Mere uheldig var Mette Hermansen. Selvom hun havde sin pung liggende i sin taske, der lå gemt under skrivebordet, mistede hun sin pung. Der gik dog en rum tid, før det gik op for hende og kollegaerne, at der var noget galt.

- Om eftermiddagen var der en ansat, som skulle til lægen, men hun kunne ikke finde sit sygesikringsbevis, da hun skulle vise det. I første omgang troede hun, at hun har tabt pungen i Rema, hvor hun har handlet dagen forinden, så hun kontaktede butikken. Men på overvågningsbillederne derfra, kunne de se, at hun havde lagt sin pung tilbage i sin taske, forklarer Mette Hermansen.

Mysteriet voksede hurtigt, da en anden ansat, der tilfældigvis også havde været i Rema, ligeledes havde mistet sin pung. Men da snakken gik, og folk på kontoret kiggede efter deres punge, fandt flere pludselig ud af, at tegnebogen manglede. Det gjorde den hos fem personer.

- Det er skidetræls, sukker Mette Hermansen.

Har været rundt hos flere

Det er imidlertid ikke, fordi der mangler sikkerhedsforanstaltninger i virksomheden, der beskæftiger sig med trådløs kommunikation og holder til på Navervej i Snoghøj.

For at komme ind ad hovedindgangen skal man ringe på, og rundt på hele matriklen er der flere overvågningskameraer. Tyven havde i første omgang forsøgt at komme ind ad hovedindgangen, men da denne var låst, fandt han vej gennem en bagindgang, hvorefter han listede sig op på kontoret på førstesalen.

KM Telekom holder til på Navervej, der er en sidevej til Snoghøj Landevej. Også på den anden side af hovedvejen, har dagbladet kendskab til, at en tyv har været på spil - efter alt at dømme er det én og samme person. Foto: Michael Svenningsen

Af overvågning på stedet fremgår det, at tyven har forsøgt sig flere steder. Dels i samme bygning, men Kim Jakobsen har også været i kontakt med andre virksomheder på vejen, som melder om, at gerningsmanden også har forsøgt sig hos dem.

- Vi kunne se på videoovervågningen, at han gik direkte over til sin bil efter at have været her, men på det tidspunkt havde han også været i alle bygningerne, konstaterer Kim Jakobsen, der dog også blev overrasket over den kølige fremgangsmåde fra gerningsmanden.


Han sad inde i sin bil i fem minutter efter, at han havde været forbi os. Hvad han lavede, ved vi ikke, men han har nok gennemgået dagens rov

Kim Jakobsen, KM Telekom


- Han sad inde i sin bil (en grå Renault Megane) i fem minutter efter, at han havde været forbi os. Hvad han lavede, ved vi ikke, men han har nok gennemgået dagens rov, forklarer han.

Kim Jakobsen håber, at andre virksomheder er ekstra opmærksomme på gerningsmanden. Fredericia Dagblad har været i kontakt med en anden virksomhed på en anden vej i Snoghøj, som også har haft besøg af en ubuden gæst. Ud fra signalementet af manden forlyder det, at der er tale om en og samme person. Han har angiveligt også været på spil i Middelfart, forlyder det.

Annonce

Overvejer ekstra sikring

Hos KM Telecom tænkes der nu i ekstra sikkerhedsforanstaltninger for at undgå lignende episoder fremover. Det til trods for, at det var et særtilfælde, at der ikke var nogen af de cirka 20 kontoransatte i lokalerne, i de seks minutter tyven brugte på at lede lommer og tasker igennem.

- Vi overvejer kraftigt at låse døren ind til kontoret, så man ikke kan komme ind uden at bruge et kort eller taste en kode. Men det er helt vildt ærgerligt, at det skal være sådan, siger Mette Hermansen.

Hun oplyser, at ingen af de ansattes kreditkort er blevet misbrugt, inden de er blevet spærret. Alligevel betyder tyveriet, at hun og hendes kollegaer nu skal bruge ressourcer på at få nye kort.

- Havde han bare taget værdierne og smidt pungene i vejkanten, havde vi i det mindste været det foruden, selvom det nok er ønsketænkning. Der ligger jo mange personlige ting i en pung, som ikke har nogen værdi for ham, men som for os er vildt træls at miste, pointerer hun.

Annonce

Hilste på ansatte

Sagen er meldt til politiet, som har været forbi KM Telecom for at sikre sig beviser, der blandt andet inkluderer tydelige overvågningsbilleder af manden både med og uden mundbind, ligesom der er optagelser af bilen og dens nummerplade.

Det har sågar vist sig, at manden har hilst på nogle af de ansatte, som intetanende har sagt hej, imens manden passerede og lod, som om han talte i telefon, imens han havde en brun computertaske under armen.

Og selvom gerningsmanden er gået fri, har overvågningen ikke været forgæves. Særligt én ting har skabt lettelse på arbejdspladsen, der har i omegnen af 50 ansatte, hvoraf de 20 altså holder til på kontoret.

- Den utryghed og mistænkeliggørelse, der kan være på en arbejdsplads i forbindelse med sådan en oplevelse, er vi foruden. Det er en stor lettelse at vide, at det var en udefra, som stod bag det, siger Kim Jakobsen.

Det er endnu ikke lykkes dagbladet at komme i kontakt med én hos Sydøstjyllands Politi, som kan oplyse mere omkring signalementet af den formodede gerningsmand, og hvor mange lignende tyverier der er blevet anmeldt i den seneste tid blandt lokale virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce