Annonce
Kultur

Fornem pris til Fredericia Teater: Tarzan svingede sig til årets musicaltitel

Kim Ace Nielsen i rollen som Tarzan var medvirkende til, at Fredericia Teater i aftes kunne svinge endnu en Reumertstatuette i hus. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
For 21. gang blev Reumertpriserne uddelt søndag. Fredericia Teater trak igen en fornem pris - Tarzan blev årets musical. Stolt Søren Møller glæder sig ekstra til københavnerpremieren til efteråret.

Fredericia: Endnu en Reumert-statuette får lov at pynte i teaterbygningen i Fredericia. Søndag aften blev Fredericia Teaters Tarzan the Musical belønnet med en Reumert for årets bedste musical.

"Med akrobatiske gorillaer svingende oppe under loftet gik alt op i en højere enhed i Fredericia Teaters overrumplende flotte Tarzan. De store stemmer og stærke følelser voksede vildt inde i Disney-junglens lianskov. Og et fabelagtigt lyddesign sørgede for, at nakkehårene ligefrem rejste sig, når leoparden var på krigsstien. Et junglebrøl af en musical!", lød det i juryens begrundelse for norminering og senere kåring af Tarzan.

Og det var en glad og overrasket teaterchef Søren Møller, som i aftes modtog prisen, som blev uddelt på Nørrebro Teater.

- Vi er overraskede og glade. Jeg er stolt, og vi glæder os endnu mere til at skulle forestillingen igen til efteråret, siger Søren Møller med henvisning til, at Tarzan til efteråret sættes op i den nyombyggede Falkonerscene i København.

Annonce
Et junglebrøl af en musical.

Reumert-juryen

Pris i nyt skær

Fredericia Teater dystede om titlen som årets musical med Vendsyssel Teaeter med forestillingen "Det tabte Land" og Betty Nansen Teatret med "I et forhold".

Søren Møller eller skuespillere fra Fredericia Teaters musicalopsætninger har de seneste år været på scenen for at modtage Reumert-priser, og Søren Møller glæder sig over hver eneste.

- Der har været forslag om at flytte Reumertfesten rundt i landet. Kunne det blive på Fredericia Teater?

- Det er ikke vigtigt, hvor prisen holdes, men at der er en pris, siger Søren Møller.

Hermed henviser Søren Møller til, at Bikuben Fonden sidste år trak sig som hovedsponsor for Reumertprisen efter 20 år. Den 21. uddeling var sikret af frivillige kræfter og med stor opbakning fra branchen. Der blev uddelt priser i 17 forskellige kategorier samt otte priser til fremtidens talenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce