Annonce
Læserbrev

Forslag om skovfredning ligner mest pyntegrønt

Læserbrev: Marienlundskoven skal fredes. Det har de fundet ud af i Venstre. Sikken en god idé. Den kan vi bakke op om i Radikale Venstre. Kolding Kommune skal have en langsigtet grøn plan, som medtager initiativer på en bred vifte af områder.

Eller sagt på en anden måde. Vi synes, der er behov for en bred politisk drøftelse om det grønne, så vi sammen, (”sammen designer vi livet” skal vi huske), kan aftale mål og handlingsplaner. Vi skal et spadestik eller fem dybere.

Det er altid fristende at gå i pressen med gode forslag og ideer, som ingen kan sige nej til. Efterfølgende kan man så tage hele æren.

Men – ærlig talt. Oven på den måske mest rædselsfulde periode i byrådet i årevis, med vedtagelse af et budget, der fordrer nedskæringer og afskedigelse af adskillige medarbejdere, så virker det en anelse udspekuleret, at man kommer med det forslag nu. Uden forudgående drøftelser med andre partier.

Jeg forestiller mig, at man i Venstre har haft snakken om, hvordan man kan pynte på det blakkede image, der for de fleste af os er konsekvensen af rædselsbudgettet.

Vi kalder det pyntegrønt.

Radikale Venstre går på gaden den 7. december. Her vil vi dele lidt pyntegrønt ud. Samtidig vil vi gerne fortælle dem, der vil høre på det, at vi er rigtig kede af, at det kom så vidt med økonomien i Kolding Kommune, men selvfølgelig også, at vi tager vores del af ansvaret.

Samtidig vil vi benytte lejligheden til at ønske dem, vi måtte, møde en rigtig glædelig jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

K-forsvarsordfører fra Vejle: Der skal minimum være ét veterancenter i hver region

Læserbrev: Man skal forstå, hvad veteraner har været i gennem. Det gør de på et veteranhjem. Den største pris betales af de mænd og kvinder - og ikke mindst af deres pårørende - der vælger at forsvare og kæmpe for vores bærende værdier. Danske soldater sætter livet på spil for den frihed, som alt for mange tager for givet. Derfor er vores vision, at der minimum skal være ét veterancenter i hver region. For det arbejde, der foregår her, har så stor en gavnlig effekt. Når vores udsendte vender hjem, skal de modtages med tak og den nødvendige hjælp, de har brug for. Veteraner har krav på respekt. Det handler om ordentlighed - og ikke mindst tryghed. Der er gudskelov sket en styrkelse af vores veteranpolitik, så pårørende og udsendte kan få den nødvendige hjælp og støtte. Konkret er der øremærket midler til veteranhjem og til at sikre en bedre behandling af fysisk og psykisk sårede soldater. Heldigvis kommer langt de fleste hjem uden varige mén på krop og sjæl. Men nogle gør, og de skal selvfølgelig have hjælp. Det gælder også for deres familier. For nylig hørte jeg en reportage i P1, der handlede om, at når far har været i krig, kan det gå ud over børnene mange år efter. Her fik man et indblik i den kun 11-årige piges hverdag, der bor med sin bror og sine forældre lidt uden for en dansk provinsby, og de problemer, det kan medføre at have en far med en militær udstationering i rygsækken. Og hvor fik jeg ondt af denne her familie. Den sorg og de lidelser, de har været igennem, siden far kom hjem fra krig. Lidelser, som familien stadig lider under. Faderen var udstationeret i Eks-jugoslavien i midten af 1990'erne og har efterfølgende fået konstateret PTSD. Hvor er det forfærdeligt for børnene, tænkte jeg. Mangel på retfærdighed. Pigen bøvler med en enorm vrede og er meget udadreagerende. Det kommer både til udtryk i skolen og inden for hjemmets fire vægge. Vreden kommer af de følger, hendes far har pådraget sig som konsekvens af at være i krig. Hun tør ikke at vække sin far, når han sover på sofaen - af frygt for en ubehagelig reaktion. Moderen siger, at deres datter har kopieret sin fars strategi. Han har nemlig også haft meget vrede i livet. Derfor skal de her mennesker selvfølgelig have hjælp. Den indsats, som vores soldater yder, er en indsats, der koster både menneskeligt og økonomisk. En tryg verden starter med nationer, der som Danmark tager et internationalt ansvar for demokratiske værdier. Så lad os være taknemmelige og udvise den ordentlighed, det fortjener, at man vælger en levevej med livet som indsats.

112

Var det en indbrudstyv, genboen så? Politiet leder efter mand med gul pose

Annonce