Annonce
Læserbrev

Forslag om skovfredning ligner mest pyntegrønt

Læserbrev: Marienlundskoven skal fredes. Det har de fundet ud af i Venstre. Sikken en god idé. Den kan vi bakke op om i Radikale Venstre. Kolding Kommune skal have en langsigtet grøn plan, som medtager initiativer på en bred vifte af områder.

Eller sagt på en anden måde. Vi synes, der er behov for en bred politisk drøftelse om det grønne, så vi sammen, (”sammen designer vi livet” skal vi huske), kan aftale mål og handlingsplaner. Vi skal et spadestik eller fem dybere.

Det er altid fristende at gå i pressen med gode forslag og ideer, som ingen kan sige nej til. Efterfølgende kan man så tage hele æren.

Men – ærlig talt. Oven på den måske mest rædselsfulde periode i byrådet i årevis, med vedtagelse af et budget, der fordrer nedskæringer og afskedigelse af adskillige medarbejdere, så virker det en anelse udspekuleret, at man kommer med det forslag nu. Uden forudgående drøftelser med andre partier.

Jeg forestiller mig, at man i Venstre har haft snakken om, hvordan man kan pynte på det blakkede image, der for de fleste af os er konsekvensen af rædselsbudgettet.

Vi kalder det pyntegrønt.

Radikale Venstre går på gaden den 7. december. Her vil vi dele lidt pyntegrønt ud. Samtidig vil vi gerne fortælle dem, der vil høre på det, at vi er rigtig kede af, at det kom så vidt med økonomien i Kolding Kommune, men selvfølgelig også, at vi tager vores del af ansvaret.

Samtidig vil vi benytte lejligheden til at ønske dem, vi måtte, møde en rigtig glædelig jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Læserbrev

Landmand fra Vejle: Fødevare-produktionen er i fare

Læserbrev: Mange går naturligt nok op i miljøet og klimaet, men hvem bekymrer sig egentlig om, hvem der skal stå for den fremtidige fødevare-produktion? Jeg har været mælkeproducent i 40 år. De første syv år følte jeg mig "fri". Men så opdagede man tre døde hummere i Kattegat, og en helt uberettiget heksejagt er derefter gået ind på mit erhverv, i stedet for at man nogensinde har taget rensningsanlæggenes udledninger alvorligt. I dag plager overregulering og bureaukrati landmændene med det sikre resultat, at vi i en verden med en hastigt voksende befolkning kommer til at mangle fødevare-producenter i fremtiden. Politikerne har formået at skræmme en halv generation af unge landmænd væk ved at italesætte miljøproblemer, der ikke findes, samt fup-og-fidus-økologien som det eneste saliggørende. Jeg har nok plantet 40.000 træer i min levetid samt dyrket arealer, der dagligt optager masser af CO2 - planteavl gavner nemlig i dén grad klimaregnskabet. Hvor mange har gjort en tilsvarende indsats? I hvert fald ikke de virkelighedsfjerne politikere og bureaukrater, som med garanti aldrig selv har haft jord under neglene, og som senest har beskudt os med nye meningsløse krav om efterafgrøder, der ødelægger både indtjening og humør hos mig og mine kolleger, og som intet batter. At være landmand er et fantastisk job og livsstil, hvis vi får lov til at passe vores arbejde. Men det kræver, at vi ikke svines til af medier og meningsdannere, men bare en gang imellem får at vide, at vi faktisk er gode til det, vi laver. Dét kunne give energi til at yde en endnu bedre indsats, så du også fremadrettet har mad på bordet.

Annonce