Annonce
Fredericia

Forsmag på byens nye store dille - padeltennis i gang på gasværksgrunden

Jonathan Klinge svingede ketsjeren for første gang på en padeltennis-bane. På den anden side af nettet stod hans far Nikolaj, som har prøvet sporten et par gange tidligere. Banen på Gasværksgrunden fik en fin anmeldelse af far og søn. Foto: Morten Pape
Padeltennis-banen på Gasværksgrunden blev etableret i 2007, men aldrig rigtigt blevet brugt. Nu er sporten blandt de hurtigst voksende i verden, banen renoveret og ketsjerne i gang.
Annonce

Fredericia: Så er de første slag padeltennis banket af sted på byens første padeltennisbane på Gasværksgrunden. Banen er blevet strammet op, nettet er på plads, restriktioner i forhold til corona fremgår tydeligt, og Urbania Food er klar med udlejning af ketsjere og bolde.

- Det er rigtig fint. Det er første gang, jeg har Jonatan med ud at spille, og det fungerer godt. Jeg har selv prøvet at spille nogle gange tidligere på banerne i Kolding, men det her er rigtig fint, sagde Nikolaj Klinge.

Far og søn havde søndag taget turen fra Skærbæk til Gasværksgrunden sammen med et par kammerater, som også har erfaring fra banerne i Kolding. De ser frem til, at der kommer yderligere baner i Fredericia.

Det er stærkt på vej i både Erritsø og ved Fredericia Idrætscenter (FIC). Fire indendørs baner ved Erritsø Idrætscenter og to, som sandsynligvis bliver uden overdækning, mellem FIC og Monjasa Park.


Jeg har selv prøvet at spille nogle gange tidligere på banerne i Kolding, men det her er rigtig fint.

Nikolaj Klinge, Skærbæk


Dermed bliver Fredericia nærmest førende på den hurtigt voksende sport med i alt syv baner.

Padeltennis-ketsjeren er noget mindre end almindelige tennisketsjere. I corona-tiden anbefales det at have eget udstyr med på banen, men ketsjerne kan også lejes på time-basis. Foto: Morten Pape

Banen på Gasværksgrunden har størrelse  til double, men fungerer også fint til far og søn-dysten.

Bolden kan holdes i spil længere tid end i normal tennis, for de hårde plasticvægge rundt om banen kan bruges som bander, så bolden er ikke bare død, fordi den rammer uden for banen. Den bliver slået tilbage i spillet, men skal selvfølgelig passere nettet.

Ketsjerne er kortere og lettere end en normal tennisketsjer. Den kan let håndteres af små som store.

Der er indført et chip-system, så man lejer banen på timebasis. Chippen udleveres fra Urbania Street Food, som også sørger for, at chip og ketsjere bliver behørigt sprittet af.

Book en bane

Padelbanen skal bookes online via fredericia.halbooking.dk eller wannasport.

På hverdage koster det 100 kr. pr. time at leje banen mellem kl. 8 – 16 og 120 kr. pr. time mellem kl. 16 – 23.

I weekenden koster det 120 kr. pr. time fra kl. 8 – 23.

Leje af bat er muligt til kr. 15/bat pr. spiller.

Som led i Sommerby 2020 er der mandag og tirsdag i uge 29 padeltennis introduktion for alle på Gasværksgrunden. Det sker mandag kl. 10-14 og tirsdag kl. 13-17. Hans Martin Brøndum, formand for EGIF Tennis, står for det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Danmark For abonnenter

I kirke juleaften? Nytårsaften med vennerne? Corona-professoren svarer på fem dilemmaspørgsmål

Annonce