Annonce
Fredericia

Forsvarsadvokat kritiserer politiet

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage har fået en 20-årig klient frikendt. Han stod tiltalt i en sag om knivstikkeri. Arkivfoto
fredericia - Det er en af de frifindelser, jeg personligt er meget glad for. Var min klient blevet dømt, ville jeg have været meget bekymret for retssikkerheden.

Sådan siger Fredericia-advokat Mette Grith Stage efter, at Retten i Kolding tirsdag frifandt hendes klient, en 20-årig mand fra Fredericia, for tiltalen for grov vold, som blev rejst imod den 20-årige efter en episode i november på Ryes Plads.

Her blev en 25-årig mand fra Fredericia stukket i halsen med kniv efter, at han og den 20-årige havde skændtes.

Ifølge lægen, der behandlede den 25-årige for det 10 centimeter lange knivstik, havde kniven været mindre end en millimeter fra at have skåret den 25-åriges halspulsåre over, og den oprindelige tiltale lød derfor på forsøg på manddrab, men den blev siden ændret til grov vold.

Ingen beviser

Tiltalen endte dog med en frifindelse, da hverken offeret selv eller nogle af de otte vidner, der blev ført i sagen, med sikkerhed kunne udpege den 20-årige som ham, der stak.

- Der var en række personer samlet omkring min klient og den forurettede, da knivstikkeriet fandt sted, men ingen så min klient stikke, og en lydoptagelse, som blev fremlagt i retten, pegede i retning af en anden som knivstikkeren. I hvert fald var der tilstrækkelig begrundet tvivl til, at min klient blev frifundet, fortæller Mette Grith Stage, som mener, at Fredericia Politi allerede tidligt i sagen havde udpeget hendes klient som den skyldige.

Anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man vil anke frifindelsen, men det står klart, at Mette Grith Stage vil rejse en erstatningssag på vegne af sin klient.
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce