Annonce
Fredericia

Fortælle-tavle beretter om Trelde Næs: Lyt til tip om hajtænder og gullasch-baronen Harald Plum

Så er der klar til at trykke. Fortælletavlen aktiveres med et let tryk på de emner, man har lyst til at blive klogere på. Foto: Nana Hanghøj
400.000 kroner af de ekstra anlægsmidler i forbindelse med corona er blandt andet gået til bedre skiltning på Trelde Næs. Det ene skilt er en skærm, som via et tryk udløser gode historier om natur og historier fra næsset.
Annonce

Trelde:  Har man ikke tålmodighed til at læse hele den spændende beretning om Trelde Næs' tidligere ejer Harald Plum, eller vil man bare lige lytte til gode tips om at finde hajtænder og fossiler på stranden, kan det nu klares med et tryk på en skærm på fortælle-tavlen i naturcentret.

Trelde Næs-naturformidling er blevet digitaliseret i form af en fortælle-tavle, hvor naturvejleder Bjarne Christensen og kulturarvsinspektør Mikael Holdgaard Nielsen er klar med fortællinger om kultur og natur.

- Og efter sommerferien får vi koblet fortællingen om Lillebælt på. Det er biolog Søren Larsen, som skal fortælle om det, og han er netop nu i gang med optagelserne i studiet i Randers, fortæller Bjarne Christensen.

Det er Fredericia Byråd, som har bevilget penge til ekstra skiltning i den lokale natur og blandt andet på Trelde Næs.


Det er virkelig en fin ting, at man kan få historien fortalt, for det er måske ikke alle, som giver sig tid til at læse det på en planche.

Lise Nielson (S) medlem af miljø- og teknikudvalget


- Jeg foreslog, at man lavede information, som på mere levende vis fortalte om de spændende ting, man kan opleve på Trelde Næs, og resultatet er blevet langt bedre, end jeg havde turdet håbe på. Det er virkelig en fin ting, at man kan få historien fortalt, for det er måske ikke alle, som giver sig tid til at læse det på en planche, siger Lise Nielson, medlem af miljø- og teknikudvalget.

Annonce

400.000 til skilte

Der er bevilget i alt 400.000 kroner til forbedring af formidlingen via skiltning, og fortælle-tavlen i naturcentret har trukket 75.000 kroner af beløbet indtil videre.

- Vi er lige knap færdige med tavlen, fordi vi skal have Søren Larsen med, og så skal der tekstes på engelsk og tysk, siger Bjarne Christensen.

Mikael Holdgaard giver sit bidrag til fortællingen om Trelde Næs på skærmen, mens Bjarne Christensen og Lise Nielson lytter. Foto: Nana Hanghøj

Han fortæller om både løvfrøer, orkideer, skrænter og muligheden for at sove i shelter. Mikael Holdgaard har beretninger om Harald Plum og Ane Ryholt at diske op med.

- Vi fik at vide, at vi skulle holde fortællingerne på under to minutter. Det var ikke helt let, men vi er godt tilfredse og håber, at mange vil gøre brug af den, siger Bjarne Christensen.

Det gælder også de øvrige faciliteter i naturcentret, hvor pandekagepander og søkikkerter står side om side.

- Man kan gøre brug af det hele, men skal bare huske at sætte det på plads. Der er åbent altid, så det er bare at kigge ind, opfordrer både Bjarne Christensen og Lise Nielson.

Annonce

Vilde-bælt pas

I centret kan man også snuppe det nye naturpas og det allernyeste "Vilde-bælt"-pas.

- Det er et pas, som er lavet på tværs af de tre Naturpark Lillebælt-kommuner. Der er guide til alle de aktiviteter, man kan prøve, og så kan man krydse af i felter efterhånden, som man har prøvet aktiviteterne, fortæller Bjarne Christensen.

"Vilde-bælt"-passet er lige kommet ud af trykken og ligger klar til udlevering på Østerstrand, biblioteket og i naturcentret i Fredericia Kommune.

Er man til flere naturoplevelser på Trelde Næs, har orienteringsklubben FROS i samarbejde med Naturpark Lillebælt netop udlagt en lille orienteringsrute gennem skoven. Kort og vejledning kan også findes i naturcentret.

Det nye vilde-bælt pas kan hentes på Østerstrand, biblioteket og naturcentret på Trelde Næs. Det er en blå guide til ti gode oplevelser i Naturpark Lillebælt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Annonce