Annonce
Fredericia

Fortsat muligt at komme i kirke i julen: Presset er slet ikke så voldsomt, som mange tror, siger provst

Provst Børge Munk Povlsen oplyser, at provster og biskoppen holder teamsmøde tirsdag for at tale om de seneste corona-restriktioner fra Kirkeministeriet. Arkivfoto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Nye restriktioner for gudstjenesterne får umiddelbart ikke kirkerne til at aflyse. Sognene har pligt til at holde gudstjeneste 24. december.

Fredericia: Som det ser ud nu, vil gudstjenesterne fortsat blive gennemført i Fredericia Provsti.

Det er meldingen fra provst Børge Munk Povlsen tirsdag morgen.

Mandag aften meldte Kirkeministeriet skærpede retningslinjer ud, efter der de seneste dage har været debat om, hvorvidt trossamfund - i særdeleshed folkekirken - skal gennemføre julegudstjenesterne.

De nye retningslinjer lyder blandt andet på indendørs gudstjenester af maksimalt 45-50 minutter, sikring af effektiv rengøring og udluftning mellem hver gudstjeneste og opfordringer til at finde alternativer til fællessang.

- Jeg regner med, vi holder teamsmøde her til formiddag (tirsdag, red.) mellem provster og biskoppen. Meldingen er, at gudstjenesterne gennemføres men med fokus på at gøre det så sikkert som muligt, fortæller provst Børge Munk Povlsen.

Annonce

Skal gennemføres

Nogle steder har man valgt at gennemføre gudstjenesterne et andet sted eller på en anden måde end i kirken.

- De steder med tilmelding kan vi se, mange vælger at sige, det ikke er juleaften, de vælger at tage af sted. Presset er slet ikke så voldsomt, som mange tror, fortæller han og uddyber:

- På landsplan er der vel holdt 30.000-40.000 gudstjenester siden corona, og det er i hvert fald under 10 steder, der har været coronaudbrud, siger han.

Det er op til menighederne lokalt at beslutte, hvordan gudstjenesterne skal gennemføres, og om fællessang eventuelt skal aflyses, men da det er en offentlig gudstjenestedag, skal den gennemføres, oplyser provsten.


Man vurderer, at der er brug for det kirkelige aspekt og dets åndelige omgang. Det var svært for mange i foråret, da vi var lukket ned. Vi vil gøre alt for, det kan foregå så sikkert som muligt.

Børge Munk Povlsen, provst


Men som med så mange andre ting i 2020 kan tingene selvfølgelig ændre sig med kort varsel.

Børge Munk Povlsen garanterer dog, at retningslinjerne vil blive fulgt.

- Vi følger fuldstændigt anbefalingerne fra myndighederne. Hvis sundhedsmyndighederne havde sagt noget andet, så var vi blevet lukket ned. Man vurderer, at der er brug for det kirkelige aspekt og dets åndelige omgang. Det var svært for mange i foråret, da vi var lukket ned. Vi vil gøre alt for, det kan foregå så sikkert som muligt, lover Børge Munk Povlsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce