Annonce
Fredericia

Fortsat plads på krisecentrene i Fredericia: Mere rådgivning og flere henvendelser

Leder af Fredericia Krisecenter Bente Hedemann oplever ikke det pres, som flere sjællandske krisecentre har meldt om. Arkivfoto: Mads Hansen
Der er fortsat plads på Fredericia Krisecenter, oplyser leder Bente Hedemann, som frygter, kvinder ikke henvender sig, fordi de tror, der er fuldt booket.
Annonce

Fredericia: Allerede for to uger siden meldte flere af landets krisecentre, at de oplevede et stort pres fra voldsramte kvinder.

Blandt andet oplyste foreningen Lev uden vold, at man fik dobbelt så mange henvendelser. Derfor blev der oprettet 55 nødpladser.

Men det er ikke i Fredericia, krisecentrene har oplevet presset. Hverken på Fredericia Krisecenter eller på Krisecenter for Mænd i Fredericia.

- Vi er booket op, men der er ikke et stort pres eller ventelister eller noget, fortæller leder af Krisecenter for Mænd i Fredericia Carsten Nikolajsen.

Krisecentret har fem værelser, som blandt andet huser mænd, der er ramt af boligløshed - måske i forbindelse med en skilsmisse.

Selvom vi ikke oplever et øget pres på pladserne fra målgruppen, så holder vi vejret, for vi ved, det pludselig kan eksplodere.

Bente Hedemann, leder Fredericia Krisecenter

Annonce

Leder: - Der ER plads

På Fredericia Krisecenter tager man fortsat imod voldsramte kvinder. Her er de fire pladser godt nok fyldt op, men krisecentret har åbnet for sin femte, ekstra plads.

- Presset på krisecentrene var på Sjælland. Her i Jylland har vi fortsat pladser. Jeg kan være bekymret for, der kan være kvinder, som holder sig tilbage, fordi de har hørt, der ikke er plads. Der ER plads, slår leder af Fredericia Krisecenter Bente Hedemann fast.

Fredericia Krisecenter oplever dog, at flere henvender sig og flere beder om rådgivning.

- Vi oplever øget brug for rådgivning og en øgning i henvendelser fra kvinder, som ikke er i vores målgruppe, som er voldsramte kvinder. Henvendelserne kommer typisk fra kvinder, som måske er psykisk syge og lider af angst, forklarer Bente Hedemann.

Annonce

Pres kan pludselig eksplodere

Alt efter hvor længe coronakrisen står på, og mange dele af det danske samfund er lukket ned, kan der dog komme et større pres på krisecentrene.

- Selvom vi ikke oplever et øget pres på pladserne fra målgruppen, så holder vi vejret, for vi ved, det pludselig kan eksplodere, oplyser hun.

Samtidig forsøger krisecentrene at holde coronasmitten uden for dørene - både for deres beboere og de ansattes skyld.

- Vi er selvfølgelig opmærksomme på, hvem vi tager ind, for er der de mindste tegn på sygdom, så skal de først undersøges, fortæller Carsten Nikolajsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Til sommer skal madrester i poser i nye spande: Fredericias rester skal til Holsted og forvandles til pulp

Fredericia

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Fredericia For abonnenter

Poser kan blive erstattet af spande: Det vil sætte renovationsudgiften i vejret

Annonce