Annonce
FC Fredericia

Fortsat ubesejret: FC Fredericia rystede usikker start af sig og vandt overbevisende i Horsens

FC Fredericia gik ind til udekampen mod AC Horsens som foreløbigt ubesejrede i sæsonen. Det var første gang de to hold mødtes i ligasammenhæng siden 2016. Foto Ludvig Dittmann
Hjemmeholdet havde i den grad statistikken på sin side, da formstærke FC Fredericia søndag skulle forsøge at slå AC Horsens for første gang siden 2014. Anført af en offensiv i spillehumør lykkedes det dog gæsterne at udbygge holdets sejrsstime med et velfortjent 1-3-resultat.

Horsens: 17 point i syv kampe - den bedste sæsonstart nogensinde for FC Frederica.

Det var med dét udgangspunkt, at man søndag gik indtil lokalopgøret mod Superliga-nedrykkerne fra AC Horsens, der for en gangs skyld ikke kunne kalde sig klare favoritter mod et Fredericia-hold, der før kampen havde en målscore på 14-6.

AC Horsens havde dog op til søndagens kamp fået vendt en middelmådig sæsonstart og sejret i de seneste tre kampe.

Annonce

Fra start var det tydeligt, at FC Fredericia var oppe imod et hjemmehold, der havde i sinde at udbygge sejrsstimen og fra start havde held til at flytte spillet langt op på banen, hvor FC-forsvaret to gange inden for de første fem minutter måtte afvige med det yderste af fingerspidserne i eget felt.

Den usikre start blev tydelig, da Horsens-stikning i dybden fik Alexander Nybo til at reagere ved at spæne ud af sit mål, hvor han akkurat fik klasket bolden ud af kommunen, men i samme ombæring fældede Christian Ege, der ligeledes havde tunnelsyn på bolden.

Få minutter senere var den gal igen. Denne gang efter et hjørnespark, hvor hjemmeholdet sendte en stikning ned i frimærket, hvorfra indlægget fandt en fri Magnus Riisgaard Jensen, som uden problemer kunne stange bolden i mål. 1-0, AC Horsens - og så var kampen ligesom skudt igang.

Fredericia fik nødvendigt wake up-call

Scoringen fra hjemmeholdet skulle dog vise sig at blive det wake up-call, Fredericia-spillerne havde brug for, og selvom man stadig sled i det med at få spillet til at flyde, var der betydeligt bedre takter.

Efter 12 minutters spil kombinerede Mathias Kirkegaard og Patrick Egelund sig frem til en åben chance til sidstnævnte, der overplacerede sit skud og sendte bolden i sidenettet.

Knap fem minutter senere fik FC-spillerne noget at glæde sig over, da en stærkt spillende Valance Nambishi erobrede bolden på midtbanen, overlod den til Samson Iyede, der med indersiden sendte bolden i mål fra 25 meter.

Herfra var chanceudveksling i begge ender af banen. Først ved Horsens-debutanten Anders K. Jakobsen, der med hovedet lagde bolden tæt forbi mål. Og kort efter foran hjemmeholdets mål, hvor Nikolaj Ritter bankede bolden på overlæggeren efter flot FC-Fredericia-opspil.

FC Fredericia overlagde i perioder af første halvleg meget af spillet til AC Horsens. En formel, der har fungeret hidtil i sæsonen, når spillet ikke har kørt - og måske den rigtige strategi mod de traditionelle tophold, som man havde problemer med at finde formlen mod sidste sæson.

Noget kunne tyde på det, for det var endnu en gang det kontraspillet, der var udslagsgivende, da Patrick Egelund og Mathias Kirkegaard efter 26 minutters spil igen bragte bolden hurtigt fremad og fik sidstnævnte på skudhold.

Her satte Kirkegaard sikkert kuglen i kassen til 1-2. En stilling, der holdt til pausefløjt.

Annonce

Organisationen holdt stand

I anden halvleg gentog historien fra første halvleg sig, idet det var AC Horsens, som kom bedst fa start - med et skud på stolpen og en chance i feltet til følge.

Med 49 minutter på kampuret havde Mathias Kirkegaard tilsyneladende set nok. Fra en position midt på banen - hængende de to forreste angribere - rundede han kvikt sin direkte modspiller med en skarp førsteberøring og førte bolden op i AC Horsens-feltet.

AC Horsens-FC Fredericia

1. division

Mål: Magnus Riisgaard Jensen (6.), Samson Iyede (16.), Kristian Krikegaard (26., 49.).

Advarsler: Valance Nambishi (44.)

AC Horsens: Matej Delac, James Gomez, Malte Kiilerich, Magnus Jensen, Mikkel Lassen, Janus Drachmann, Jonas Gemmer, Thomas Santos, Lirim Qamili, Casper Tengstedt, Anders K. Jacobsen.

FC Fredericia: Alexander Nybo, Nicolaj Ritter, Erik Nissen, Jeppe Gertsen, Christian Ege (Oliver Olsen, 54.), Alexander Jensen, Valance Nambishi, Mathias Kristensen (Christian Tue Jensen 17.), Patrick Egelund (Anders Holvad 54.), Kristian Kirkegaard, Samson Iyede (Mikkel Basse 74.).

Dommer: Sebastian Friis Aagerup

Et kikset et-to-spil med Samson Iyede senere havnede bolden igen hos Kirkegaard, der fladt sendte bolden ind i det lange hjørne til 1-3.

Hjemmeholdet gik herefter over til det spil, der førhen har været synonymt med de gulklædte -de høje, lange bolde, og det var netop en lang diagonalpasning, der efter 55 minutter dumpede ned for fødderne af Larim Quamili i Fredericias felt.

Alexander Nybo afværgede dog faren, men måtte ud i en stor fodparade for at stoppe Quamilis afslutning.

Trods flere tilnærmelser fra hjemmeholdet, holdt organisationen dog stand for FC Fredericia, der selv spillede sig frem til sporadiske chancer.

Dermed udbyggede FC Fredericia sin sejrsstime og rekord i NordicBet Ligaen, der nu lyder på seks sejre og to uafgjorte kampe. Sejren gør samtidig, at Fredericia foreløbig indtager ligaens førsteplads foran FC Helsingør, der har spillet en kamp mindre.

Netop FC Helsingør bliver næste opgave for FC Fredericia 17. september på hjemmebane.

Se videoanalysen fra kampen herunder:

Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Fredericia HK

Live: Kan FHK nappe sæsonens fjerde ligasejr af fem mulige?

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia HK

Se videooptakten: Derfor er opgøret mod Ribe-Esbjerg en spændende styrkeprøve for FHK

FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

FC Fredericia

Derfor startede FC Fredericias topscorer på bænken med HB Køge

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Fredericia HK

FHK ligner en favorit mod Ribe-Esbjerg: Men derfor køber cheftræneren ikke den præmis

Annonce