Annonce
Fredericia

Forvirrende skilt fjernes

Skiltet øverst til venstre skal fjernes. De krydsende cyklister har nemlig ubetinget vigepligt på stedet, men skiltet skaber forvirring om vigepligtforholdene på stedet, erkender Fredericia Kommune. Foto: Peter Friis Autzen

Skiltningen i rundkørslen på Frederik III's Plads skal ændres.

Annonce

Fredericia: Bilister, der holder tilbage for cyklister, som samtidig holder tilbage for bilisterne. Trafik, der går i står. Tilbageholdende cyklister og bilister, der sætter i gang samtidigt og dermed er tæt på at støde sammen.

Dét er situationen i rundkørslen på Frederik III's Plads i Fredericia. Men nu bliver skiltningen på stedet ændret.

Bilister, der drejer ind mod midtbyen, møder i dag et advarselsskilt om krydsende cyklister - men samtidig har cyklisterne på stedet ubetinget vigepligt. Begge parter sættes altså til at vige for hinanden.

- Dét skaber forvirring om, hvem der holder tilbage for hvem. Derfor fjerner vi skiltet med de krydsende cyklister, siger trafikplanlægger Morten Svanborg hos Fredericia Kommune.

Beslutningen om at pålægge cyklisterne ubetinget vigepligt ved ét af rundkørslens "ben", har skabt debat og kritik. Beslutningen er taget, fordi oversigtsforholdene på stedet er dårlige. Og fordi en mere almindelig vigepligt-fordeling på stedet skønnes at ville skabe flere farlige situationer.

Som det eneste sted har cyklisterne her ubetinget vigepligt, når de krydser det af rundkørslens "ben", der går ind mod midtbyen. Foto: Peter Friis Autzen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce