Annonce
Kultur

Forvirring om vikingemarked: Er det aflyst eller bliver det afholdt?

Vikingemarkedet bliver ikke aflyst i år, men det bliver i en komprimeret udgave for at overholde myndighedernes retningslinjer. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Vejle Kommune vil trække årets tilskud på 100.000 kroner til Vikingemarkedet ved Højene, fordi det ifølge kommunen er aflyst. Men arrangementet er ikke aflyst, det afvikles bare i en reduceret form, forklarer de lokale arrangører.
Annonce

Jelling: Vikingemarkedet ved Højene, der er planlagt til 4. og 5. juli 2020, er ikke aflyst.

Det understreger Bjarne Madsen, der er formand for foreningen bag det traditionsrige vikingemarked.

Forvirringen er opstået, fordi vikingemarkedets størrelse og antal gæster ikke umiddelbart harmonerer med myndighedernes coronarestriktioner. Men med lidt tilpasninger håber Bjarne Madsen og kompagni alligevel at gennemføre markedet.

- Vi har aldrig meldt ud, at markedet er aflyst i år. Vores håb er stadig at lave en form for reduceret marked, men vi ved ikke, hvor mange vi må samle, og hvor stort det må være. Derfor kan vi ikke på nuværende tidspunkt melde ud, hvordan arrangementet kommer til at forløbe. Men det bliver et anderledes setup i samarbejde med Kongernes Jelling, siger Bjarne Madsen.

Annonce

Mister tilskud

Senest har Vejle Kommune lagt op til at trække årets tilskud til vikingemarkedet på 100.000 kroner tilbage.

Det fremgår af en dagsorden til denne uges møde i kommunens økonomiudvalg, hvor der står, at Vikingemarkedet ved Højene er aflyst.

- Vi er klar over, at tilskuddet bliver trukket tilbage i år, ligesom kommunen også dropper tilskud til andre store sommerevents. Det er helt forståeligt, fordi vi ikke vil have de samme udgifter som normalt. Men vi holder stadig ved planen om at afholde vikingemarkedet i den sædvanlige weekend i uge 27, så det kan da godt være, at vi alligevel kontakter Vejle Kommune, om de vil give et par håndører, siger Bjarne Madsen.

- Og jeg skal hilse og sige fra vikingerne, at de er meget opsat på at komme og indtage Jelling, tilføjer han med et grin.

Annonce

Tour de France

Selv om det kommende vikingemarked har første prioritet i planlægningen, har Bjarne Madsen og vikingerne også været nødt til at kigge frem til næste års marked i 2021.

For her kommer også en væsentlig ændring, da markedet fremrykkes en uge. På den måde kan det foregå i samme weekend, som Tour de France kommer til byen (søndag 4. juli).

- For første gang i vikingemarkedets historie rykkes det i 2021 til weekenden tidligere. Det er jo oplagt, at temaet i Jelling skal handle om vikinger, når Tour de France-rytterne kommer forbi. Lige nu er der mange idéer i spil, og intet er fastlagt endnu, udover at vikingemarkedet bliver i samme weekend som Touren, lyder det fra Bjarne Madsen.

Vikingemarkedet ved Højene blev afviklet første gang i 2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce