Annonce
Debat

Fournaise: Socialt ansvar tilsidesat for 300.000 kroner?

Annonce

Læserbrev: Licitationen er slut og en æra slutter næste sommer, når vognmand Fournaises orange biler ikke længere skal hente skraldespande hos kommunens borgere.

Licitationen har været i udbud og Fournaise tabte med 300.000 kr. til det fynske selskab Marius Pedersen A/S. Poul Møller, projektchef for Affald og Genbrug i Fredericia Kommune udtaler i dag til Fredericia dagblad at beslutningen udelukkende er truffet på baggrund af parameteret pris.

Men kan det virkelig være rigtigt?

Er der ikke andre parametre, der tæller og som har en værdi?

Søren Grøn Stampe. Privatfoto

Fournaise har gennem årene taget et stort socialt ansvar og taget ca. 30 af byens unge mennesker, der har haft brug for at blive guidet på rette vej, for ikke at ende som socialt belastede, både til glæde for dem selv og deres livskvalitet, men også for kommunens økonomi. Derfor finder jeg det helt oplagt og naturligt at stille følgende spørgsmål:

Hvilken værdi har dette sociale ansvar og hvorfor regnes det ikke med i vurderingen af udbuddet?

Hvordan kan den socialdemokratiske formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S), som selv er forankret i fagforeningsverdenen, ikke have krævet at socialt ansvar var et kriterie i licitationen?


Har man glemt at medregne at Fournaise betaler skat i Fredericia, mens den skatteindtægt, der vedrører dette udbud, forsvinder fremover?

Søren Stampe


Når det nu ikke er sket, hvorfor har han så i det mindste ikke forlangt, at det sociale ansvar Fournaise hjælper kommunen med at løse, prissættes og medtages i vorderingen af de indkomne bud?

Hvad siger fagforeningerne til den måde at vurdere tilbud på?

Det virker som om formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S) slet ikke har været involveret eller som om han mangler interesse for det sociale ansvar.

Har man glemt at medregne at Fournaise betaler skat i Fredericia, mens den skatteindtægt, der vedrører dette udbud, forsvinder fremover?

Hvad koster det af arbejdspladser for fredericianske ansatte og dermed skatteindtægter for Fredericia Kommune?

Hvordan ville regnestykket se ud, hvis man indregnede ovenstående? Ville Fournaise så reelt have afgivet det bedste tilbud?

Når det så er sagt, ser jeg frem til at borgerne i Fredericia Kommune får svar af formand for Teknik og Miljø udvalget, Christian Bro (S) på ovenstående spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

EU spiller hasard med de unges fremtid

Annonce