Annonce
Erhverv

Frøslev Træ lancerer bæredygtigt trumfkort

Salgschef Morten Bak ved det klimavenlige newzealandske træ, som Frøslev Træ netop har fået hjem og allerede fået tre ordrer på. Foto: Carsten B. Grubach
Nyt samarbejde om termobehandlet produkt fra New Zealand.
Annonce
FRØSLEV: Træ er oppe i denne klimakritiske tid. Og det er for de fleste meget væsentligt, at det træ, der bliver brugt i byggeri, stammer fra bæredygtig plantage-skovdrift. Frøslev Træ i Padborg tilbyder på den front et helt nyt produkt: termobehandlede, newzealandske facade- og terrasseprofiler fra træer, der regenereres på rekordtid.
På verdensplan kommer alt for meget træ fra skove, hvor træerne regenereres alt for langsomt, eller hvor de er behandlet med skadelige kemikalier.
Frøslev Træ har indgået et nyt samarbejde med den store newzealandske træproducent Abodo Wood. Den nye alliance har været et naturligt skridt for de to virksomheder, der begge producerer med basis i bæredygtig plantage-skovdrift af træ, der som bekendt suger CO2 ud af atmosfæren og bidrager til et positivt klimaregnskab.
- Klimaforandringer og reduceret biodiversitet er desværre alt for udbredte problematikker. Men når vi bruger fornybart plantagetømmer, kan vi suge CO2 ud af atmosfæren i et hurtigere tempo og samtidig skabe fantastiske byggematerialer. Herudover er vi med til at beskytte biodiversiteten, når vi baserer træproduktionen på plantage-skovdrift frem for konventionel skovdrift, fortæller Daniel Gudsell, Marketing Director hos Abodo Wood i en pressemeddelelse.
- På vores hjemmemarkeder i New Zealand og Australien har vi brugt naturligt voksende cedertræ og tropiske træsorter i generationer. Men heldigvis ser vi nu konturerne til et stort skifte. Vi bevæger os gradvist væk fra at bruge disse ikke-bæredygtige træsorter og satser i stigende grad på træmaterialer, der er bæredygtige på den lange bane.
Frøslev Træ lancerer i samarbejde med Abodo Wood et nyt produkt Frøslev Abodo med de termobehandlede facade- og terrasseprofiler, der regenereres på rekordtid.
Annonce

Høj holdbarhed

- Frøslev Abodo er et rigtig interessant materiale og et trumfkort, som vi glæder os til at præsentere, siger salgschef Morten Bak, Frøslev Træ. - Dets newzealandske ophav er garant for en skovdrift, hvor træerne vokser fra frø til høstmodent træ på kun 25 år. Hermed bliver træerne regenereret langt hurtigere end f.eks. almindelige, nordiske fyrretræer, som er 80 år om denne proces. Med Frøslev Abodo kan der altså nås langt flere rotationer af træet på den samme tid, så der suges langt mere CO2 ud af atmosfæren.

Ud over den store klimagevinst er der tale om et produkt med en enormt høj holdbarhed. Abodo-træet er termobehandlet, dvs. varmet op til 230 grader, så al fugt, svampesporer og lignende drives ud. Det er med til at øge holdbarheden markant og gør, at materialet opnår holdbarhedsklasse 1.
Set i forhold til vores andre termobehandlede træsorter differentierer Frøslev Abodo sig desuden ved at være knastfri.
Frøslev Træ bliver distributionscenter for Frøslev Abodo og får forhandlingsretten til produktet på nærmarkederne. – Vi har lige fået træet hjem og allerede fået tre ordrer, fortæller Morten Bak. – To er mindre ordrer hos private, mens den tredje er en større ordre hos en større dansk virksomhed, der er ved at bygge nyt domicil i København.

1000 kombinationer

Frøslev Træ A/S er en af Danmarks største leverandører af træ til byggebranchen – trælasthandlen byder på ikke færre end 1000 kombinationsmuligheder af træprofiler. Og kan man ikke finde den rette kombination, kan man bestille den. Frøslev Træ sikrer, at alt træ kommer fra bæredygtige skovbrug, og to certificeringer, FSC og PEFC, er garantien for miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed. Læs mere om Frøslev Træ på www.froeslev.dk
Byggeri i New Zealand i det klimavenlige og meget holdbare Abodo-træ. Pressefoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce