Annonce
Kultur

Fra biblioteket: Læs og lyt dig ind i kvindernes historie

En af mine yndlingsbøger i reolen derhjemme. Foto: Fredericia Bibliotek
Tre anbefalinger - lige fra en 174 år gammel bog til en nutidig podcast.
Annonce

Fredericia: Hvis du, som jeg, gerne vil fordybe dig i kvindehistorie og kvindelige forbilleder, så kommer her nogle anbefalinger, der kan hjælpe dig i gang.

”Kvindernes verden – hjemmene på Hjerl Hede” af Helle Juhl, der med udgangspunkt i bygninger på frilandsmuseet Hjerl Hede udfolder en række kvindeskæbner fra 1600-tallet og frem til besættelsen. Sideløbende fortæller hun om kvinders vilkår op gennem Danmarkshistorien. Det er spændende og foruroligende læsning, der hylder alle dem, som har knoklet med at dyrke kål, føde børn og overhovedet eksistere. Bogen kan lånes på eReolen eller reserveres på biblioteket.

”Kvinde kend din historie” er en podcast, hvor historiker Gry Jexen fortæller om nogle af de mange kvinder, der har gjort en forskel for deres tid, og som fortjener en plads i historien. Hør fx historien om feminist, forfatter og forlægger Susanne Giese eller billedhuggeren Anne Marie Carl Nielsen. Gry Jexen har også instagram-profilen @kvinde_din_historie, hvor hun ligeledes arbejder på at give kvinderne den plads i historien, de fortjener.

”Jane Eyre” af Charlotte Brontë er en af mine absolutte yndlingsbøger! Hvis du endnu ikke har læst den og har lyst til at kaste dig over en litterær klassiker med en stærk kvinde i hovedrollen, så tøv ikke med at kaste dig over ”Jane Eyre”. Trods sine 174 år på bagen har den stadig masser at byde på i dag - også hvis du er mand. Bogen kan lånes på eReolen eller reserveres på biblioteket.

God læse - og lytte! - lyst!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

69-årig lungepatient brugte seks timer på at få tid til en coronavaccination - regionen forklarer, hvad der gik galt

Fredericia For abonnenter

Fællestillidsmand for HK'erne har mærket efterdønninger af kommunalt sparekatalog: - Folk kan stadig blive vrede over det

Annonce