Annonce
Erhverv

Fra god gerning til god forretning - lokal virksomhed er eneste danske forhandler af Smart Scooter

Anders Risbjerg (th) og Peter Baun (tv) i gang med at klappe to Mobil Scootere sammen, så de let kan transporteres afsted. Foto: Martin Ravn
skærup - EnjoySport, som Anders Risbjerg fra Skærup ejer, sælger primært sportstøj på internettet. Men han og hans medarbejder Peter Baun fra Tørring, som bliver partner i virksomheden ved årsskiftet, sælger også el-scootere til gang besværede. En branche, som Anders Risbjerg ikke havde troet, at han skulle gå ind i indtil for gangske nyligt

- Min nevø på 17 år har en bindevævssygdom og er gangbesværet. Så vi fik arrangeret en fremvisning af el-scootere for ham. Og da han havde set dem, var han grædefærdig, for de så bare overhoved ikke smarte ud, forklarer Anders Risbjerg.

Derfor satte han sig for selv at løse problemet og søgte efter el-scootere på internettet. Og hos et israelsk firma fandt han den perfekte løsning.

- Mobil Scooter kan klappes sammen, så den fylder det samme som en lille rullekuffert. Så kan man køre afsted med den. Den kan skilles ad i to dele, der hver vejer 15 kg. Så kan man have den med som håndbagage, siger Anders Risbjerg.
Sådan ser det ud, når Mobil Scooteren er klappet sammen. Den kan let køres afsted fra a til b og er ikke større end en lille rullekuffert. Foto: Martin Ravn

Blev selv forhandler

Da Anders Risbjerg kontaktede det israelske firma, var der dog bare ét problem: Den første scooter var endnu ikke produceret. Så han og nevøen måtte vente indtil slutningen af 2015, hvor en repræsentant fra firmaet kom til Danmark og demonstrerede scooteren. Anders Risbjerg måtte til gengæld love at købe i alt fire scootere. Og de blev hurtigt afsat.

- Min nevø var glad, og det var jo det vigtigste. Men jeg kunne se, at der var flere jævnaldrende, som også var meget interesserede. Vi har gode kontakter indenfor handicapidræt, så jeg spurgte mig omkring for at se, hvor stor interessen var, husker Anders Risjerg.

Derefter begyndte EnjoySport at føre Mobil Scooter, som det første firma i Europa. Og siden maj i år har EnjoySport solgt 12 mobile scootere, som koster 26.000 kroner stykket.

- Vi har solgt både til unge og til midaldrende. De vil gerne se smarte ud, selvom de bruger en el-scooter. Og det gør man altså ikke, når man køre på de der store scootere. Desuden undgår man at have en handicapbus, når man bruger Mobil Scooter, fordi den kan klappes sammen, i modsætning til de andre modeller på markedet, forklarer Peter Baun.
EnjoySport er det eneste firma i Danmark, som sælger Mobil Scooter, som også føres i Holland, Spanien, England og Irland.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Bredt forlig på plads: Flere upopulære spareforslag blev pillet af bordet

Fredericia

Private plejere og borgere mødte op til demonstration: Krævede svar på mange spørgsmål

Annonce