Annonce
Fredericia HK

Fra liga-drøm til ny start: FHK's kvinder er beskedne

Mia Nygaard Hansen er den ene af trænerne for FHK's kvinder. Den anden er Daniel Sandbye. Arkivfoto Michael Svenningsen
På to år er Fredericia HK's kvinder gået fra at være outsider til liga-oprykning og til at rykke ned i 2. division med et brag. Nu begynder de på en frisk.

Fredericia: Historien om Fredericia HK's kvinder er en om næsten-storhed og et lodret dyk. For et par sæsoner siden var klubben outsider til oprykningspladserne i 1. division, da daværende cheftræner Mikael Jensen fik samlet et slagkraftigt hold at talenter, der ikke helt slog til i ligaen, men som gjorde det godt i 1. division.

Mikael Jensen forlod klubben før sidste sæson, og den endte med en temmelig sikker nedrykning til 2. division. Væk er drømmene om ligaen. Nu handler det om at begynde forfra.

- Hvis muligheden er der for at rykke op i 1. division allerede i denne sæson, vil vi selvfølgelig tage den. Men det er ikke noget, som vi har en forventning om. På sigt vil dog vi gerne op i 1. division og etablere os der. Tankerne om ligaen er væk, siger Dennis Niess, der er formand for kvindeafdelingen i FHK.

I Fredericia stråler herreholdets lys kraftigt og overskinner alt andet. Kvindeafdelingen består nu mestendels af egne talenter fra årgangen 99, og det er dem, der skal forsøge at føre klubben tilbage i 1. division.

- Der ikke mange spillere tilbage fra tiden i 1. division. Der er nogle få spillere tilbage som for eksempel Signe Mølby, Rikke Møller og Kira Jensen. Men ellers er det de unge, der skal bære det, siger Dennies Niess.

Annonce
Hvis muligheden er der for at rykke op i 1. division allerede i denne sæson, vil vi selvfølgelig tage den. Men det er ikke noget, som vi har en forventning om. På sigt vil dog vi gerne op i 1. division og etablere os der. Tankerne om ligaen er væk.

Dennis Niess, formand for kvindeafdelingen i FHK

Skal være i 1. division

Han er udmærket klar over, at kvindeafdelingen kommer til at stå i skyggen af herreafdelingen.

- Det er sådan, det er, og det er her, ambitionerne ligger. Sådan har det altid være. Men vi er meget tilfreds med den opbakning, vi får fra ledelsen, siger Dennis Niess.

Hvorfor er det egentlig så vigtigt for jer, at komme retur til 1. division?

- Fordi en klub som FHK skal have en et kvindehold i 1. division. Det er den korte forklaring. Men det giver os også mulighed for at udvikle spillerne mere, fordi de kommer til at spille på højere niveau.

FHK spiller sin første kamp i sæsonen onsdag aften mod Skanderborgs andethold. Kampens spilles klokken 20 i thansen Arena.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Håndværkerformand sætter spørgsmålstegn i mørklægningssag: Millioner kunne måske have været sparet

Kultur For abonnenter

Skuespillere ser lys forude for teaterfremtid: Vi tror på et nyt Fredericia Teater

112

En lang indsats er slut: 24 brandfolk har nedkæmpet brand i lagerhal og båd

Annonce