Annonce
Fredericia

Fra parkbænke til luciakjoler: Det har skolen lavet

Her et kig ind i træværkstedet på Fredericia Produktionsskole. Foto: Peter Leth-Larsen

1) Borde og bænke på volden

- Jeg kom i kontakt med Fredericia Produktionsskole i 2018 for at høre, hvad de kunne gøre for os, fortæller kulturarvsinspektør og voldmester, Mikael Holdgaard Nielsen, fra Museerne i Fredericia:

- Nu har skolen lavet borde og bænke til volden og repareret andre sæt, der var slidte. De nye borde og bænke skal eleverne også holde ved lige, har vi aftalt.

- Det er fedt for drengene virkelig gøre nytte.

Annonce

2) Trægeværer til børnene

- Vi har fået lavet 300 trægeværer til vores soldaterlejr på volden for børn 5. juli, og de er fine. Med logo og det hele brændt ind i skæfterne, lyder det fra chef for Museerne i Fredericia, Karsten Merrald Sørensen.

3) Boder til julemarkedet

- Produktionsskolen har bygget de syv julehuse, vi bruger til julemarked på Rådhuspladsen, oplyser Karina Wærnskjold-Thiesen, by- og eventkoordinator i Fredericia Shopping:

- De lagde også kunstigt græs ud på pladsen, da vi viste fodbold-VM på storskærm sidste sommer, og lige nu har vi bestilt nogle caféborde, man kan stå ved, og som har et lille tag, så de er overdækkede. Vi er meget tilfredse, men min opgave er selvfølgelig også at se på prisen.

- Jeg ved ikke, om man kunne få håndværkere til disse opgaver, og det, vi bliver enige om, er jo også, som det er - som beset - men det er fint. Jeg tror, de unge får et slags medejerskab til tingene, når de kan gå nede i byen med deres familie og kammerater og fortælle, at de dér julehuse har de været med til at lave.

- Vi fik forresten også syet 40 ens luciakjoler, til et optog, vi havde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce