Annonce
Fredericia

Fra pressemødet: Politiet opfordrer unge til at respektere værtshusenes lukketid og gå hjem kl. 22

Til dagens pressemøde var der opfordringer fra både politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og borgmester Jacob Bjerregaard (med ryggen til) om, at alle gør en indsats for at hindre smittespredning. Foto: Søren Gylling
Til tirsdagens pressemøde i byrådssalen opfordrede borgmesteren de unge til at begrænse sociale kontakter og os alle til at gøre en indsats for at inddæmme smitte med coronavirus.
Annonce

Opdateret 23. september 9.35: Kommunen præciserer, at der ikke er tale om et specifikt sportsstævne, som det ellers blev nævnt på tirsdagens pressemøde. Ifølge stabschef Ditte Cramon har der ikke været tale om et specifikt stævne, men derimod flere forskellige sportsaktiviteter, og det var derfor ikke en præcis beskrivelse, der blev fremlagt under kommunens pressemøde om corona-udviklingen i Fredericia.

Fredericia: Coronavirussen har pludselig spredt sig meget hurtigt i Fredericia Kommune, som ellers har ligget lavt i statistikkerne fra Statens Serum Institut det sidste halv år.

Derfor havde Fredericia Kommune tirsdag indkaldt til pressemøde med en appel til kommunens borgere om at gøre sit til at inddæmme smittespredningen.

- Der er nærmest kommet flere smittede den sidste uge end det første halve år. De nye tal viser, der er seks nye smittede siden i går. Det er en halvering af tallet fra i går, hvilket isoleret set faktisk er positivt. Det betyder, vi har 72 nye smittede de sidste syv døgn. Derfor er det nu, vi skal holde fast, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S) på pressemødet kl. 13.

Senere tirsdag viste de officielle tal, at der kommet otte nye smittede det seneste døgn og 73 i alt inden for den seneste uge.

På trods af de gode nyheder opfordrer borgmesteren til, at alle nu holder fast og gør en indsats for at hindre smittespredningen - ikke bare på arbejdspladsen, i skolerne og på ungdomsuddannelserne og ude i samfundet - men også i fritidslivet.

- Der bliver holdt fester, der bliver besøgt hinanden på kryds og tværs, og man er tæt sammen, og så opstår der en meget høj risiko for, at smitten spreder sig hurtigt. Vi kan se det her i Fredericia. Når vi ser på det store smittetal er det en enkelt fest, en konfirmation og et sportsstævne, som har betydet en eksplosiv stigning i antallet af smittede i Fredericia, fortalte Jacob Bjerregaard, som opfordrede til, at de unge nu begrænser deres sociale kontakter.

Annonce

Mundbind i taxa og på værtshuse

Det gælder ikke kun ved piratfester og sportsaktiviteter, men også i nattelivet, hvor værtshuse siden lørdag har skullet lukke kl. 22.

Derfor appellerede politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi da også til, at de unge respekterer værtshusene lukketid.

- Jeg vil gerne opfordre til, at de unge respekterer lukketiden kl. 22, og festen skal ikke fortsætte ude på fortovet. Når I går ud, så gå hjem. Og tager I en taxa hjem, så har man mundbind på. Når vi går på værtshus, så har vi mundbind på, indtil vi sætter os ned, forklarede han.

Annonce

Gymnasieelever snart på vej i skole igen

Smittespredningen er især sket blandt unge og tog for alvor fart blandt 2.g'erne på Fredericia Gymnasium i sidste uge.


Udgangspunktet for det hele er en klasse, hvor der er 12 smittede. De 12 har smittet hinanden på skolen som en enhed. De har været sammen, spist sammen, haft undervisning sammen og haft en aften sammen deroppe med en lærer. Det har været efter bogen.

Poul Erik Madsen


Ifølge rektor Poul Erik Madsen har skolen tirsdag fortsat 28  elever og tre lærere, som er smittede med coronavirus.

- Udgangspunktet for det hele er en klasse, hvor der er 12 smittede. De 12 har smittet hinanden på skolen som en enhed. De har været sammen, spist sammen, haft undervisning sammen og haft en aften sammen deroppe med en lærer. Det har været efter bogen. Der har smittekæderne så viklet sig ud fra den klasse. Der har været to fester. Den ene har genereret fire-fem smittede. Der har været søskende, der har været kærester, fortalte rektor, som også kunne berette, at der tirsdag ikke har været flere konstaterede smittetilfælde.

Rektor Poul Eriksen Madsen fortalte blandt andet, at han aldrig har været så godt informeret om, hvem af gymnasieeleverne der kysser med hvem, som nu. Gymnasieeleverne har været gode til at fortælle, hvem de har været i selskab med, da der skulle smitteopspores. Foto: Søren Gylling

Udover den ene klasse er eleverne blevet smittet i fritiden, var meldingen fra Fredericia Gymnasium. På torsdag begynder nogle af de første elever, der blev sendt hjem, i skole igen.

Annonce

Butikkerne: Bliv i jeres by

De stigende smittetal betyder, at kulturlivet har aflyst en række arrangementer den kommende uge. Det gælder Tøjhuset og EventC.

Hos det lokale butiksliv har man allerede aflyst blandt andet open by night i begyndelsen af oktober, og her frygter man, at kunderne kunne finde på at køre til en anden by og handle i stedet, men det er der ingen grund til.

- Om det er Skagen eller Gedser, så aflyser man på stribe i hele landet af respekt for dels samarbejdet med den kommune, man repræsenterer og dels det sundhedsmæssige aspekt. Så min opfordring skal være til vores egne borgere: Lad nu være med at køre et andet sted hen og tro, det er bedre der. Bliv i jeres by og læg jeres handel, hvor I plejer. Så skal det nok blive godt igen, bad udviklingskonsulent hos Business Fredericia Lene Bach Jørler.

Lene Bach Jørler fra Business Fredericia opfordrede fredericianerne til fortsat at handle i byens butikker. Foto: Søren Gylling
Pressemøde om corona på Fredericia Rådhus. Foto: Søren Gylling
Pressemøde om corona på Fredericia Rådhus. Foto: Søren Gylling


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce