Annonce
Fredericia

Frances jonglerede baby og byråd: Jeg ville ikke være uden indflydelse et år

28-årige Frances O'Donovan er ung Venstre-politiker. Hun kæmpede hårdt, men manglede 88 personlige stemmer for at blive genvalgt til byrådet i Fredericia, hvor hun ellers havde siddet i fire år. Foto: Peter Leth-Larsen

Frances O'Donovan blev ikke genvalgt til byrådet. Hun ærgrer sig, men ser med glæde tilbage på fire år, hvor hun synes, hun både har lært og opnået meget.

Annonce

Oktober: Frances O'Donovan sad i byrådet fire år. Ved kommunalvalget i november mistede Venstre et mandat, og den unge Venstre-politiker mistede sin plads i byrådet.

- Jeg er selvfølgelig lidt ked af, at jeg ikke kom ind. Samtidig er det rart, at jeg nu kan lave noget andet. Jeg har savnet at lave frivilligt arbejde og virkelig arbejde med mennesker. Desuden får jeg mere tid til familien, og det glæder jeg mig til, siger 28-årige Frances O'Donovan, der har en søn på to og et halvt år.

- Det er fantastisk, jeg har kunnet være studerende, gift og mor, samtidig med at jeg har siddet i byrådet, siger Frances O'Donovan.

Hun har fået meget hjælp fra sin mand og sin mor til børnepasning, da hun ikke ønskede at gå på barselsorlov.

- Jeg var tilbage ni dage efter, jeg havde født. Jeg havde kæmpet så hårdt for at komme ind, så jeg ville ikke være uden indflydelse et år. Det skulle kunne lade sig gøre.

Og det gjorde det. Enkelte gange med puslesager og dagsordner side om side, når hun var nødsaget til at tage sønnen med til politiske møder. Således fik hun livet som politiker og nybagt mor til at gå op i en højere enhed.

- Når min søn vågnede klokken 4 om morgenen, og jeg skulle amme, kunne jeg sidde og svare på mails samtidig, smiler Frances O'Donovan.

Annonce

Har fået gennemført meget

Frances O'Donovan har i sin politiske karriere især haft fokus på unge med anden etnisk herkomst end dansk, samt på handicappede. Hun kan med glæde se tilbage på fire år, hvor hun har opnået meget af det, hun har sat sig for.

- Mange af mine mærkesager er det lykkedes mig at få igennem. Der kommer belysning på volden. Jeg ville have flere meningsfulde integrationsprojekter, og det er der sat penge af til. Der er også blevet lavet en klub for udsatte piger. Jeg håber, andre vil fortsætte med at kæmpe for mine fokusområder. Ellers vil jeg gøre dem opmærksom på det, når vi nærmer os budgetforhandlingerne, siger Frances O'Donovan.

Frances O'Donovan ved endnu ikke, om hun vil stille op ved næste valg.

- Nu må vi se, hvor jeg er om fire år. Selvom jeg ikke kom ind, betyder det ikke, jeg ikke skal lave noget. Danmark er et skønt land, fordi der er mange forskellige måder at få indflydelse på. Her er meget borgerinddragelse, siger Frances O'Donovan.

Annonce

Vil savne det

Selvom tiden i byrådet var kortere, end Frances O'Donovan havde håbet, var det for hende nogle gode og meget lærerige år.

- Jeg har lært utroligt meget af at være i byrådet. Blandt andet mange udtryk, jeg ikke kendte før, som summa summarum og krum ryg. Jeg skrev alle dem, jeg hørte, ned på min mobil, griner Frances O'Donovan og fortsætter på en mere seriøs note:

- Der var tid og plads til, at vi nye kunne stille mange spørgsmål. Det var sjovt i byrådet, vi havde et godt samarbejde og der var godt humør - også når der skulle træffes alvorlige beslutninger. Jeg kommer til at savne det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Fredericia

Mundbind eller visirer rykker ind på kommunale institutioner - værnemidler er klar

Annonce