Annonce
Udland

Frankrig skifter indenrigsminister i regeringsrokade

Benoit Tessier/Reuters
Castaner, der har fået kritik af såvel demonstranter som politi, skiftes ud på posten som indenrigsminister.

Frankrig har fået ny indenrigsminister mandag, hvor landets nyudnævnte premierminister, Jean Castex, har præsenteret sin nye regering.

Gérald Darmanin bliver ny indenrigsminister i stedet for Christophe Castaner.

Castaner har fået kritik fra venstrefløjen, efter at politiet har grebet hårdhændet ind mod demonstrationer mod racisme.

Men han har også gjort sig upopulær i politiets fagforeninger, som mener, at han ikke har bakket tilstrækkeligt op om ordensmagten. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

37-årige Darmanin kommer fra det konservative parti Republikanerne. Han har været med til at gennemføre præsident Emmanuel Macrons skattereformer og nedbringe de offentlige udgifter.

Flere andre ministre fortsætter på deres poster, heriblandt Jean-Yves Le Drian, der beholder posten som udenrigsminister.

Bruno Le Maire fortsætter som finansminister.

Sundhedsminister Olivier Veran, der har stået i spidsen for den sundhedsmæssige del af indsatsen under coronakrisen, fortsætter ligeledes på posten.

Derudover har præsident Emmanuel Macron udpeget Éric Dupond-Moretti, der er en af landets mest kendte forsvarsadvokater, som ny justitsminister i stedet for Nicole Belloubet.

Barbara Pompili, der tidligere var medlem af partiet De Grønne, bliver ny minister for økologi.

Den nye premierminister, Jean Castex, blev fredag udpeget som afløser for Édouard Philippe.

Philippe annoncerede sin fratrædelse, efter at han blev valgt til borgmester i Le Havre ved et lokalvalg for en uge siden.

Som led i udskiftningen på premierministerposten trådte hele den franske regering tilbage.

Jean Castex beskrives som arkitekten bag Frankrigs strategi for en genåbning efter måneders nedlukning under coronakrisen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce