Annonce
Middelfart

Franz Beckerlee til Middelfart: Nyt galleri sørger for stjernestøv over gågadeindvielse

Gasolin-guitaristen Franz Beckerlee var maler, før han blev musiker. Lørdag den 30. august gæster han Middelfart. Foto: Niels-Steen Andersen
Guitarist og kunstmaler Franz Beckerlee er selv med til fernisering af ny udstilling med egne værker hos Galleri Nørballe den 30. november.
Annonce

Middelfart: Det nye Galleri Nørballe kaster stjernestøv over indvielsen af Middelfarts nyrenoverede gågade lørdag den 30. november. Det er nemlig den dag, galleriet har fernisering på en ny og farverig udstilling med Gasolin-guitaristen og kunstmaleren Franz Beckerlee. Udstillingen åbner allerede klokken 10, og tre timer senere får galleriet besøg af Beckerlee selv.

På udstillingen vises oliemalerier malet dels på kunstneres atelier i København dels i hans lejlighed i Paris, samt Japansk tusch og oliekridt på papir.

Kim Nørballe fortæller, at han i flere år har haft et samarbejde med Franz Beckerlee. Sammen har de lavet udstillinger både i København, Herning og på Augustiana i Sønderborg, ligesom de sammen har deltaget i flere kunstmesser.

Annonce

Maler før musiker

Franz Beckerlee var faktisk maler, før han blev musiker.

- Hans nye malerier er som en polyfonisk symfoni af farver. Stærke, og ætsende klare farver i en række landskaber, der ikke umiddelbart ser ud til at være af denne verden. Men der er farveklange af glødende, ulmende farver, der ser ud til at spejle sig i hinanden, og som i deres kosmiske dans igennem naturen, samtidig vidner om at være skabt på vore nordiske breddegrader, forklarer Kim Nørballe og fortsætter:

- Disse farver er ikke naturalistiske men er farver opfattet gennem et sind. Med naturen som udgangspunkt maler maleren sig selv. Deraf det ekspressionistiske element. Horisontlinjen opstår som et alfa og omega for maleriet, et fast holdepunkt, hvorfra farverejsen kan begynde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce