Annonce
Fyn

23 fynske anmeldelser på otte timer: Regnen ramte Sydvestfyn særlig hårdt

Viadukten ved Lindebjerg var lørdag formiddag stadig mærket af regnskyllet. Foto: Nils Svalebøg
På otte timer indløb 23 anmeldelser om vand på kørebaner eller oversvømmede huse på Fyn. I Kauslunde ved Middelfart var en kostald med 280 køer i fare for at blive oversvømmet med vand fra de omkringliggende marker.

Ud på fredag aften kunne det mærkes hos Beredskab Fyn og Trekantområdets Brandvæsen, at sluserne fra himlen havde stået vidtåbne det meste af dagen.

I tidsrummet 20:45 og otte timer frem måtte fynske borgere ikke færre end 23 gange ringe efter hjælp til at bekæmpe vandmasser, der enten forhindrede kørsel på veje eller steg op fra kloakker med kurs mod boligområder.

Særlig hårdt ramt var den sydvestlige del af øen, der stod for 19 af de 23 opkald. Som vagthavende ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist forklarer, kan man meget præcist tegne en linje tværs over øen - fra Bogense og ned til området lige nord for Svendborg.

Og særligt borgere i Middelfart Kommune blev først ramt af det våde vejrfænomen, der ved sommerhusområdet i Vedelshave ved Baaring Vig betød, at et hus blev oversvømmet.

Annonce
Lørdag morgen var det ikke til at se, at der havde stået 30 centimeter vand i viadukten under jernbanen ved Kongsgårdsvej i Nørre Aaby 12 timer inden. Foto: Nils Svalebøg

Køerne kunne ikke sove

Ti opkald drejede sig om, at der stod vand på kørebanen, og her af var der tre gange tale om viadukter i Nørre Aaby, Middelfart og den sydvestlige del af Odense. I et enkelt tilfælde var fire biler ganske enkelt kørt fast i vandmasserne, og det skete ved 23.30-tiden på Stegstedvej i Odense V.

Allerede inden havde et opkald fra Kauslundevej i Middelfart klokken 22:11 gjort myndighederne opmærksomme på, at en kostald med 280 stykker kvæg var ved at blive oversvømmet. Landmanden havde selv sat en pumpe på sin traktor, mens indsatsen fra Trekantområdets Brandvæsen supplerede med flere pumper, forklarer indsatsleder og brandinspektør Ulrik Stehle.

- Når vandet står højt på vejbanen, kan vi ikke gøre noget, men når dyr eller menneskers liv er i fare, går vi ind, og da vi kom, stod vandet op mod 20 cm. i den del af stalden, hvor køerne skulle sove, forklarer han.

Ifølge Ulrik Stehle var køerne ved at blive malket et andet sted i stalden, mens de sover i det oversvømmede område, der ind til vandet begyndte at løbe ind fra markerne var overstrøet med halm.

- Landmanden havde fjernet det våde halm, og vandet var pumpet væk, så der var klar til køerne. Men da vi forlod stedet ved midnat, lod vi den ene pumpe stå, siger Ulrik Stehle.

Tre steder i Svendborg

Også borgere uden for den vejrmæssige grænse oplevede et regnskyl ud over det sædvanlige.

På Jessens Mole i Svendborg blev klokken 01:01 meldt om et sprunget kloakdæksel, der gav en masse kloakvand på kørebanen, og i Svendborg blev der de næste timer desuden meldt om vand på kørebanen ved Gammel Skårupvænge og Centrumpladsen. Det sidste sted startede vandmængden en pumpealarm.

Vejbanen ved Erholm Slot var lørdag formiddag stadig mærket af nattens regnskyl. Foto: Nils Svalebøg
Klokken 20:45 fredag aften indløb første melding om vand på vejbanen - det var i Bogense - og siden fortsatte vandmængden med at genere fynboer det emste af natten. 23 anmelder fik Fyns Politi. Foto: Colourbox
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Se de våde billeder fra Fredericia: Regnen gav en oversvømmet vej og en fugtig vold

Fredericia

Listetyv brød ind hos døve og blev opdaget: Men politiet ville ikke betale for anmeldelse

Fredericia For abonnenter

Politiet påtager sig ansvar og præciserer retningslinjer for døvehenvendelser

Annonce