Annonce
Fredericia

Fredericia Esport i fusion med europæisk tophold: Spiller VM i næste måned

Ronni Dahl (th) og Rasmus Lange (tv) fra holdet R288 flankerer her formand fra Fredericia Esport Peter Bech. Foto: Mette Mørk
Fredericia Esport fusionerer med FIFA-holdet R288. Det blev stiftet for halvandet år siden af Rasmus Lange og Ronni Dahl, og på den korte tid har de skabt et europæisk tophold, som i februar deltager i FIFA-VM.
Annonce

Fredericia: Et nyt tophold inden for spillet FIFA er skabt i Fredericia.

Fredericia Esport fusionerer med holdet R288, som er grundlagt af de to fredericianske FIFA-entusiaster Rasmus Lange og Ronni Pelsner i sommeren 2018. På kort tid har de skabt et europæisk tophold, der også har to landsholdsspillere med på DBU's e-fodboldlandshold.

Peter Bech, som er formand for Fredericia Esport, ser fusionen som et scoop for foreningen:

- Vi har ikke haft FIFA indtil nu, men vi har mange spillere, som har gået og ventet på muligheden. Vi har snakket sammen med R288 før, og nu er vi blevet enige, siger Peter Bech.

Navnet på det nye elitehold i FIFA bliver Fortress R288.

- Vi har fælles værdier, blandt andet om at arbejde med talentudvikling. Og den vigtigste værdi er, at vi gerne vil have Fredericia på landkortet - og verdenskortet, siger Peter Bech, som suppleres af Rasmus Lange fra R288:

- Pt. er vi blandt de 16 bedste hold i Europa og de 32 bedste i verden, og vi deltager i VM for klubhold i februar, fortæller han.

Vi har ikke haft FIFA indtil nu, men vi har mange spillere, som har gået og ventet på muligheden.

Peter Bech, Fredericia Esport

Annonce

Ny breddeafdeling

Fortress er også navnet på Fredericia Esports to andre elitehold, som spiller i de bedste rækker i "League of Legends" og "Counterstrike".

For R288 er det en fordel at blive en del af Fredericia Esports setup, både i forhold til søgning af sponsorer og muligheden for at bruge foreningens faciliteter på Bülows Kaserne. Desuden vil R288 deltage i en ny breddeafdeling for FIFA under Fredericia Esport, som bygges op hos fodboldklubben Fredericia KFUM.

- Vi får muligheden for at arbejde fra bredden til eliten. Dermed får spillerne mulighed for at være ét sted og arbejde sig hele vejen op, siger Rasmus Lange.

Annonce

Lejer spillere ud til Lyngby

Begge stiftere af R288 er født i 1988 - og det førte til navnet. Rasmus Lange og Ronni Pelsner har fungeret som managere og trænere for unge, talentfulde spillere hos R288. Blandt dem er 18-årige Victor Schou fra Fredericia, men ellers kommer R288-spillerne fra hele landet.

To af de bedste er udlejet til Lyngby i esuperligaen. Lyngby har - ligesom flere andre superligahold fra fodbolden - også et hold i e-superligaen.

- E-superligaen er det højeste niveau i Danmark, og derfor vil mange af vores spillere også gerne have muligheden for at spille der. Derfor lejede vi spillerne ud til Lyngby, og vores aftale gælder også i næste sæson, fortæller Rasmus Lange.

Hos Fredericia KFUM glæder bestyrelsesmedlem Martin Erdmann sig til samarbejdet med Fredericia Esport.

- Det giver en god synergi, at vi både har fodboldspillere på banen og dem, der spiller det på Playstation, siger han.

Fredericia Esport slutter sig sammen R288, som har et internationalt tophold i FIFA. Fra venstre er det Rasmus Lange, R288, Fredericia Esports formand Peter Bech, Ronni Dahl fra R288 og Laust Maarbjerg, næstformand i Fredericia Esport. Foto: Mette Mørk
Annonce

Stort publikum til VM

De to landsholdsspillere fra Fortress R288 er Oliver "DonOli" Mikkelsen og Alexander "Mr_Lillelys" Laustrup, som begge er fra Sjælland. De spiller i januar landskampe for DBU, og i weekenden 7.-9. februar deltager de i VM for klubhold. Finalerne sendes blandt andet på Skysports og online streaming platformen Twitch, så der er mulighed for mange seere.

For Fredericia Esport er døren dermed åbnet til et potentielt meget stort publikum via det nye samarbejde Fortress R288. Til VM stiller de dog op under det gamle navn R288.

- Vi ser gerne, at det her bliver fanget af nogle store virksomheder, som kunne en fordel i at blive sponsor, siger formand Peter Bech.

Samarbejdet er begyndt fra årsskiftet.

Her er det nye fælles logo. Fortress R288 hedder det nye elitehold i spillet FIFA. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Politisk flertal vil forhindre betaling for vælgererklæringer

FC Fredericia For abonnenter

Eftertanker om FC: De næste to uger definerer sæsonen

Annonce