Annonce
Fredericia

Fredericia får en genbrugsbutik med fokus på børn og børnefamilier

Lokalerne, der tidligere rummede Hoka Tæpper & Gulve, er store. Helt præcist er der 530 kvadratemeter butik, plus baglokaler og lager. Charles Gudmundson og Andrea Skjelmose regner med at have plads til op til 300 stand-lejere. Foto: Peter Friis Autzen
Fremover vil børnefamilier i Fredericia og omegn have en stor genbrugsbutik med særligt fokus på dem. Indehaverne blev trætte af at køre land og rige rundt efter genbrug. Så nu etablerer de deres egen butik.

Fredericia: Andrea Skjelmose og hendes mand, Charles Gudmundson, glæder sig til lørdag 18. maj. Den dag slår de nemlig, som Fredericia Dagblad tidligere har skrevet, dørene op til deres nye butik, Den Lille Landsoldat, på Vejlevej 50A i det vestlige Fredericia.

I butikken kan private leje en stand og derfra sælge brugt tøj, sko, legetøj, tilbehør og alt muligt andet med fokus på børn og børnefamilier.

Andrea og Charles knokler for at blive klar med butikken til tiden. Flere ton træ skal males, saves og samles til reoler. Der skal indrettes baglokaler, etableres facade, klargøres teknik og meget, meget andet.

- Vi bruger rigtig mange timer på det. Og vi har en feltseng med, så Tristan (deres søn på halvandet år, red.) kan sove herude, mens vi arbejder, siger Andrea.

Hun bliver primus motor i butikken i det daglige, mens Charles står for en del af papirarbejdet.

- Det er sindsygt spændende. Vi glæder os virkelig meget, lyder det fra parret, der i nogen tid har savnet netop sådan en butik, som de nu selv åbner.

Annonce
Det siges, at det koster en million eller halvanden at have et barn. Men det kan gøres billigere.

Charles Gudmundson

Secondhand

Da Andrea og Charles blev forældre for halvandet år siden, fik de pludselig blik for, hvor meget udstyr der er brug for. Blandt andet tøj.

- Små børn når jo ikke rigtigt at slide deres tøj, inden de vokser ud af det. Det betyder, at en del sælger fint, brugt tøj på nettet. Så for at spare penge og købe brugt, kørte vi rundt mellem byerne for at købe tingene. Men så gik det op for os, at en butik, hvor man kunne tage hen og rent faktisk røre og mærke varen i stedet for kun at se den på nettet, ville være meget bedre. Og så gik vi i gang, forklarer Charles.

Han er selv glad for genbrugskonceptet - eller secondhand, som parret betegner det i butikken.

- Man siger, at et barn koster en million kroner fra år nul til 18. Eller er det halvanden million? Uanset hvad: Det kunne være meget mindre, hvis flere benyttede sig af, at der findes rigtig gode secondhand-muligheder. For eksempel Tristans yndlingssko: De koster flere hundrede kroner som ny, men vi har købt hans for 50 kroner, siger Charles.

Kørt langt efter lignende

Andrea har valgt at droppe sit tidligere arbejde som frisør hos Pili i Vendersgade for at starte butiksprojektet op. Charles vil hjælpe til ved siden af sit arbejde.

- Vi har været i denne slags butikker før. Bare ikke i Fredericia. Og vi ved, at børnefamilierne gerne vil køre langt for at komme til den helt rigtige butik. Især, hvis udvalget er stort og godt. Og det bliver det her, siger Andrea.

I alt har Den Lille Landsoldat 530 kvadratmeter butikslokale.

- Vi indretter dem lyst og venligt. Vi vil lave børnehjørne og filmhjørne. Og også et mandekrog, hvor ventende fædre kan sidde med et bilblad eller lignende. Og kaffespecialiteter til de voksne. Vi vil lave events med børnemassage, mødregruppe-brunch og alt muligt andet, siger Andrea.

I første omgang skal parret dog blive klar til 18. maj, hvor de planlægger stor åbningsfest med hoppeborge, optrædender, popcorn, slushice og meget andet.

Butikken har plads til cirka 300 stand-lejere samt et antal varer udenfor stand - for eksempel hvis man vil sælge en barnevogn. Butikken lever så af leje-indtægter og kommission.

Da parret selv blev forældre, gik det op for dem, at jagten på gode genbrugs-varer førte til megen kørsel. Derfor opstod idéen om en butik med secondhand for børnefamilier. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ungt plejefirma afviser dumping: - Vi lægger en pris, så vi kan drive en virksomhed

112

Så du noget?: Vidner til indbrud søges

Læserbrev

Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand

Læserbrev: Hver gang emnet er vandmiljø, kigger man på de marker, der skråner ned mod bæltet/fjorden og siger "uha", for de marker får mindst én gang om året gødning, der passer til de afgrøder, samfundet høster for at overleve. Kigger man så ved siden af markerne bare ved Lillebælt, ligger der noget, der svarer til en grisestald med 50.000 grise, Fredericia. Hvor mange toiletskyl om dagen? Der er rensningsanlæg, ja, og det synes utopisk at overdimensionere dem så meget, at de kan omsætte 100 pct. Hvor mange procents omsætning er acceptabelt ved daglig drift, ved spidsbelastninger? Der er ingenting, der "bare" forsvinder, og renset kloakvand er ikke kemisk rent vand! Man kan dyrke bakterier og ændre kemiske forbindelser, men intet forsvinder - alt er et eller andet sted i kredsløbet. Det her gælder ikke kun vores nærområde, det er fælles endestation. Nogle steder separerer man kloak og regnvand, en god idé, men sjovt nok er man begyndt at bruge forskellig farve rør til de to ting, og rørfarven i sig selv hindrer ikke fejlkobling eller retter op på gamle fejl. Vi mennesker er slet ikke ufejlbarlige - og E-coli kommer fra byspildevand. Hvor tager man prøver af vandet - ude i det fri vand, ud for rensningsanlægget, i åen eller i drænrørene på marken?? Ud over at tænke sig bare lidt om kan man også kigge med, når der dumpes slam i Lillebælt ud for Trelde Næs. Den "fint" farvede og lange hale fra dumpningen viser, at slammet ikke bare graver sig selv ned i bunden - det er sikkert også bare landbrugets skyld, eller...

112

Dramatisk påkørsel ender med udvisningsdom: 29-årig med afghanske rødder anker

Fredericia For abonnenter

Hjemmepleje i udbud: Derfor har kommunen valgt nyt selskab

Annonce