Annonce
Kultur

Fredericia får en kæmpe koncertplads

Kasper Findahl og Carsten Bøttern glæder sig over udsigten over - og til - den kommende store event- og koncertplads bag Monjasa Park. Foto: Peter Friis Autzen
Omkring 50.000 kvadratmeter, gode adgangsforhold, nærhed til banegården, indlagt el, vand og kloak. Nu kan de helt store events godt begynde at tage Fredericia med i overvejelserne.

Fredericia: Lige nu ligner det ikke en færdig koncertplads. Og det er det heller ikke. Men det begynder at nærme sig.

Bag Monjasa Park og Fredericia Idrætscenter (FIC) har Madsbyrådet i ro og fred det seneste års tid arbejdet med at forberede en plads, der i fremtiden kan komme til at rumme store og små arrangementer. Også arrangementer, der er så store, at Fredericia hidtil har måttet melde pas. Arrangementer a la Grøn Koncert, eksempelvis.

Madsbyrådet, som blandt andre tæller repræsentanter fra FIC, Hotel Fredericia, foreningerne i området og kommunen, arbejder med at føre udviklingsplaner for det store Madsby-område fremad. Og da corona sidste år satte anlægsloftet ud af kraft, kunne et af de helt store projekter tage fat på første etape.

Annonce


Det her område kommer til at kunne alt. Gode adgangsforhold for biler og busser, tæt ved banegården, god plads, gode faciliteter. Det har et kæmpe potentiale. Både for store events og for små. Og for de lokale foreninger.

Kasper Findahl, direktør hos Fredericia Idrætscenter


Carsten Bøttern blev sat i spidsen for at udvikle det store markområde bag Monjasa Park. Siden er pladsen blevet forsynet med kloakering, el-forsyning og vand. Det har kostet i omegnen af halvanden million kroner.

- Næste etape bliver at etablere de rigtige adgangsveje samt at etablere dræn på pladsen. Når det rigtig regner, står her så meget vand, at det virkelig er et problem. Men det kan løses med dræn, siger Carsten Bøttern, der blandt andet har en fortid med at arrangere motorcykelmesser og også var hovedmand på det internationale Harley Davidson-træf i Fredericia i 2008, Super Rally.

- Når det hele er færdigt, kommer Fredericia til at have en plads, ingen andre kan matche, og som er fri for mange af de problemer, andre pladser døjer med. Det bliver rigtig godt, siger Carsten Bøttern.

Plads til alle - også de små

Lige nu ligger en del af den store plads hen med bar jord. Det stammer fra arbejdet med at anlægge en ny tilskuertribune på Monjasa Park.

Underlaget er langt fra egnet til festival eller events. Det var også derfor, at metal-festivalen Metal Magic i år er henlagt til Eksercerhuset i indre by. Men så snart jorden er planet ud, og græsset er vendt tilbage, begynder det at ligne en festivalplads.

Projektets fremtid og videre udvikling ligger i hænderne på byrådet og budgetforhandlingerne. Den halvanden million, der er brugt, udgør omtrent en tredjedel af de totale omkostninger.

Når pladsen engang står klar, bliver det FIC med direktør Kasper Findahl i spidsen, der skal stå for administration og udlejning.

- Der er et kæmpe potentiale her. Både for koncerter, events og idrætsbegivenheder. Og det uden at ødelægge området for dem, der bruger det i dag. For eksempel bueskytterne, som holder til her. De kan også være her fremover. Det er vigtigt at understrege, at de her planer ikke tager området væk fra nogen. Her bliver plads til både store og små, siger han.

Brøndene her viser, at der er blevet indlagt kloak på pladsen, der fremover kan komme til at rumme kæmpe koncerter, stævner og events - men også mindre arrangementer og helt almindelig dagligdags brug af områdets foreninger og borgere. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

To nederlag i træk er ingen katastrofe: Men FC Fredericia skal have styr på dette punkt inden den næste kamp

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Pizzeria sat til salg: Helbredsproblemer tvinger Ugur til afsked efter 21 år bag disken

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede langt under niveau i Køge

Erhverv

Stor energikoncern satser på ladestandere til elbiler: Opkøber en tredjedel af nystartet virksomhed

Kolding

Lyt: Videoovervågning af hjemmeplejen - Er der en lummerfætter i Kolding?

Fredericia HK

Skamfuldt og respektløst: Derfor drømmer FHK-streg ikke allerede om Gudmundur Gudmundsson

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Kultur

Connie Hedegaard sætter fokus på klimaforandringer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Fredericia

Læser I med, mænd? Mikkel er på vej med en gågadebutik for jer

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Fredericia For abonnenter

Ventelisten vokser: Borgerlige vil have private til at bygge plejehjem

Fredericia For abonnenter

Analyse: Kommer 8. budget i træk i hus med alle stemmer? Man fristes til at sige næppe, for meget er på spil

Fredericia

Protest fra 73 beboere rykker ingen kommaer i omstridt boligprojekt: Nu skal politikerne afgøre sagen

Annonce