Annonce
Erhverv

Fredericia-firma tager sig af "bøvlet" ved el-handler

Jens S. Kristiansen, partner og landechef hos Kelin Kraft AS Denmark. Foto: Michael Svenningsen
snoghøj - Kelin Kraft AS Denmark tager sig, lidt populært sagt, af "bøvlet", når danske virksomheder og private handler elektricitet på det frie elmarked.

Det er fem år siden, at Jens S. Kristensen, som er medejer af firmaet, etablerede det danske kontor i Videnparken, og herfra har han fulgt udviklingen på det frie elmarked, hvor private forbrugere i stigende grad shopper rundt, når familiens el- og gasforbrug skal dækkes.

At shoppe rundt

- Vi er allesammen blevet vænnet til at shoppe rundt og kigge efter et godt tilbud, når det gælder mobiltelefoni. Det er vi ikke helt på samme måde nået til endnu, når det gælder familiens el- og gasforbrug; men vi er godt på vej, siger han.

Danmark er det land i Norden, der er kommet hurtigst og længst indenfor den teknologiske håndtering af et frit elmarked.

- Hos os kan elhandelsfirmaer og elselskaber outsource deres backoffice funktion til os, så de slipper for de teknisk krævende IT-funktioner og andre servicefunktioner, der er forbundet med handelen på et frit elmarked. Vores kunder kan derfor koncentrere sig om at markedsføre og handle elprodukter, altså det som de er bedst til, forklarer Jens S. Kristiansen.
Annonce

Tidsbesvarelser

Kelin Kraft lægger vægt på, at tilbyde sine kunder tidsbesparelser på behandling af kundedata og kundehenvendelser.

Det sker gennem en række automatiserede funktioner.

- Vi følger tingene til dørs, og det betyder også, at vi kan tage os af betaling for elleverancer, at udsende rykkere til dårligere betalere og eller i værste fald til inkasso.
Annonce

Langtidskontrakt

For nylig kunne Kelin Kraft underskrive en langtidskontrakt med European Energy Group, en af de store aktører på det europæiske elmarked. Det skete umiddelbart efter, at man havde indgået aftale mede Nordic Green Energy, der er en del af Troms Kraft i Norge.

Kelin Kraft har sit danske hovedkvarter i Snoghøj, det svenske i Göteborg og det norske i Stavanger.

Jens S. Kristensen, som oprindelig er uddannet jurist og har et stort kendskab til det nordiske elmarked, bl.a. gennem arbejde med vindkraftanlæg og en årrække med bopæl i Sverige.

Hans partner i Kelin Kraft er norske Harald Markvardsen.
Annonce

Nyansættelser

Kelin Kraft har 20 ansatte i Norden, og på kontoret i Videnparken ved Fredericia er der tre ansatte, men Jens S. Kristiansen forventer, at der i løbet af foråret skal ansættes yderligere to servicemedarbejdere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce