Annonce
Fredericia

Fredericia Kommune opretter podeteam: Hjemsendte medarbejdere og ti nyansatte får opgaven

B117-varianten har blandt andet haft fat i Taulov-området, hvor der i weekenden var mobile testcentre. Nu gør kommunen klar til at oprette et kommunalt podeteam til coronatest. Foto: Michael Svenningsen
Udsigten til genåbning betyder, at Fredericia Kommune opretter et podeteam. Økonomiudvalget har besluttet, at det skal bestå af hjemsendte medarbejdere. Desuden uddannes ti ledige til opgaven i samarbejde med jobcentret.

Fredericia: Et nyt kommunalt podeteam oprettes, så der kan gennemføres coronatest på skolerne.

Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse. Podeteamet kommer til at bestå af hjemsendte medarbejdere fra kommunen og af ti nyuddannede personer, som rekrutteres via jobcentret og derefter oplæres.

Beslutningen er truffet af økonomiudvalget mandag.

Annonce

To opgaver

Lige nu går kun de mindste klasser på skolerne, og her skal medarbejderne testet to gange ugentligt. I uge syv og otte har Falck opgaven på skolerne. Ifølge pressemeddelelsen arbejdes der med to løsninger i Fredericia.

- Vi har en opgave, som vi skal løse nu og her, og så ser vi frem mod en yderligere genåbning, som betyder, at der kommer til at være et behov for en mere langsigtet løsning, udtaler borgmester Steen Wrist (S) og fortsætter:

- Jeg er glad for, at vi meget hurtigt fik stablet et samarbejde med Falck på benene, så vi kan imødekomme behovet for kviktest lige nu og her. Løsningen på den lange bane er et nyt podeteam, som kommer til at skulle løse opgaver de næste mange måneder, hvor de private leverandørers kapacitet skal bruges til den brede befolkning, udtaler han.

Kommunens aftale med Falck løber foreløbigt frem til og med uge 8.

Annonce

Sygeplejersker giver sparring

I pressemeddelelsen fortæller Fredericia Kommune, at det kommunale podeteam skal arbejde frem til slutningen af juni, især på skolerne. Ifølge dagsordenen for mandagens møde i økonomiudvalget er der tale om medarbejdere fra kultur- og idrætsområdet. Teamet ledes af en leder fra børne- og skoleområdet, og kommunale sygeplejersker står for "tilsyn og løbende sparring. "

På et tidspunkt skal kommunens hjemsendte medarbejdere tilbage i deres normale funktioner. Derfor er der også brug for helt nyansatte, og kommunen søger ti nyansatte til teamet.


Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning, hvor vi både kan få hjemsendte medarbejdere ud og gøre en forskel for andre kolleger, og samtidigt gøre kampen mod corona til en meningsfuld genvej til arbejdsmarkedet for ledige fredericianere,

Steen Wrist


- Det kommer til at ske allerede i denne uge via jobcenteret, hvor ledige vil blive tilbudt muligheden for at blive oplært. Fredericia Kommune forventer, at det nye podeteam er klar fra mandag i uge 9. Eventuelle ledige stillinger i teamet vil løbende blive slået op, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Nu kender vi ikke indholdet af regeringens kommende udmeldinger på onsdag i forhold til testkapacitet, men i Fredericia vil vi gerne kunne være på forkant og uddanne podere, så vi kan skrue op for test selv. Jeg er glad for, at vi har fundet en løsning, hvor vi både kan få hjemsendte medarbejdere ud og gøre en forskel for andre kolleger, og samtidigt gøre kampen mod corona til en meningsfuld genvej til arbejdsmarkedet for ledige fredericianere, udtaler Steen Wrist i pressemeddelelsen.

Regionen stiller testmaterialer til rådighed. Ifølge et skøn fra forvaltningen vil udgiften til det nye podeteam være cirka 1,2 millioner kroner. Men udgiften registreres som en merudgift i forbindelse med corona, hvor staten senere kan kompensere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce