Annonce
Fredericia

Kort tid efter stor sparerunde: Fredericia Kommune på jagt efter to direktører

Borgmester Jacob Bjerregaard og de øvrige 20 medlemmer af byrådet besluttede på den lukkede del af det seneste byrådsmøde at ansætte to nye koncerndirektører, som skal udgøre den strategiske ledelse af kommunen i samarbejde med kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe (t.v.) Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter år med en kommunaldirektør alene i spidsen for kommunen har et enigt byråd besluttet at styrke den strategiske ledelse med to direktører. En får det strategiske ansvar for børn og unge, den anden for ældre og voksne. Medarbejderne har efterspurgt strategisk ledelse og roser tiltaget.
Annonce

Fredericia: Efter et par år med kun en kommunaldirektør i spidsen for den 4000 mand store kommunale organisation i Fredericia bliver det øverste ledelseslag nu udvidet. På den lukkede del af det seneste byrådsmøde besluttede politikerne at gå på jagt efter to koncerndirektører.

- Vi må erkende, at der er behov for ekstra ledelseskraft i forhold til de mange store opgaver, der ligger foran os. Vi har eksempelvis en ambition om, at nu SKAL budgetterne på ældre- og voksenhandicapområdet holdes, vi skal bygge ny daginstitution, vi skal have truffet beslutning om et nyt teater, hele fritidsområdet skal nytænkes samt en lang række andre store opgaver, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

De mange opgaver kræver en strategisk ledelse, som også kan sikre, at opgaverne løses i samarbejde på tværs af områderne, konstaterer borgmesteren.

Ny strategisk ledelse

Den strategiske ledelse i kommunen styrkes med to koncerndirektører.

Koncernledelsen vil fungere under ledelse af kommunaldirektøren samt to koncerndirektører, der kan og skal arbejde på tværs.

Den ene direktør får det overordnede ansvar for børn og unge.

Direktøren skal binde overgangen fra barn/ung til voksenområdet sammen ikke mindst på handicap- og psykiatriområdet.

Den nuværende stilling som børn og ungechef nedlægges, mens stillingen som familie- og børnesundhedschef opretholdes.

Den anden direktør får ansvaret for voksne og ældre. Det omfatter senior og handicapområdet, samt social- og beskæftigelsesområdet.

Ledelsesstrukturen på ældre- og voksenområdet fortsætter.

Annonce

For mange opgaver til en

Politikerne har ønsket, at Fredericia Kommune skal drives efter en såkaldt koncernmodel, hvor hvert fagområde ledes af en koncernchef.

- Har den model ikke fungeret optimalt?

- Jo, vi er godt tilfredse med modellen, men antallet af opgaver er vokset, og der er ganske enkelt behov for ekstra overordnet strategisk ledelse for at kunne opfylde vores ambitioner for kommunen, siger Jacob Bjerregaard.

- I ønskede selv en model, hvor der kun var en kommunaldirektør i spidsen. Var det forkert?

- Kommunaldirektøren har gjort det godt, men både kommunaldirektøren, koncernlederne og medarbejderne har efterspurgt, at vi styrker og tilpasser modellen med to nye koncerndirektører, der kan sikre, at vi får løst de meget store opgaver, vi har foran os. Det har vi lyttet til og handlet på, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Tilfredse medarbejdere

De mange opgaver udløber af det budget, som netop er vedtaget for 2020. Samtidigt har kommunen netop sagt farvel til Anders Axø, som har været chef for hele børn- og ungeområdet. Endelig har der fra medarbejderside været et ønske om mere ledelseskraft.

- Vi har derfor ment, at det var det rigtige at tilpasse modellen nu, og er endt på at ansætte to koncerndirektører, som kan favne bredt. Timingen er god nu, da Anders Axø er gået på pension, og den stilling dermed er vakant og kan erstattes med en ny koncerndirektør. Vi har haft medarbejderne indover og fået opbakning til tilpasningen, siger Jacob Bjerregaard.

Det fremgår af et høringssvar til byrådet fra MED-udvalget:

- Vi har stor forståelse og anerkender behovet for at udvide med to strategiske koncerndirektører der i samarbejde med kommunaldirektøren, kan sætte retning og bringe Fredericia ind i fremtiden med fokus på nytænkning, på økonomi og på det tværgående samarbejde. Vi bakker fuldt ud op om, at der satses strategisk, skriver udvalget blandt andet.

Annonce

Pengene passer

De to direktører skal rekrutteres fra øverste hylde, og stillingerne bliver slået op inden jul. Målet er, at direktørerne kan tiltræde senest 1. marts.

- Jeg håber, at der er nogle attraktive emner, som vil bruge julen til at overveje, om de kunne se sig selv i vores kommune. Vi samarbejder med et rekrutteringsfirma om at finde de rette personer, siger Jacob Bjerregaard.

I budgettet for 2020 blev der gennemført besparelser, som betød færre ansatte på rådhuset.

- Er der råd til at ansætte to nye direktører?

- Der blev i budgettet afsat 1,5 mio. kroner til at styrke ledelsen, og de indgår i den kommende lønpulje sammen med den lønsum, som var afsat til en ny børne- ungechef. Så pengene passer, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce