Annonce
Fredericia

Fredericia krydser kritisk grænse: 21 nye corona-tilfælde på en uge

Styrelsen for Patientsikkerhed tager nu fat i Fredericia Kommune for at vende kommunens coronastrategi. Det sker efter torsdag, hvor Fredericia Kommune krydsede bekymringsgrænsen med 21 nye tilfælde af corona på syv dage. Arkivfoto: Morten Stricker
Torsdag krydsede Fredericia Kommune sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse. Med 21 nye coronatilfælde på syv dage er kommunen nu gået i rød.
Annonce

Fredericia: På to dage er antallet af bekræftede smittede personer med bopæl i Fredericia Kommune med coronavirus steget fra 73 til 90.

Det viser nyeste tal fra torsdag klokken 14 fra Statens Serum Institut. I samme periode er 448 personer med bopæl i Fredericia Kommune blevet testet.

De seneste syv dage alene er antallet af tilfældet steget med 21. Det giver en såkaldt incidens per 100.000 indbyggere på 41. Sundhedsmyndighedernes såkaldte bekymringsgrænse for kommunerne ligger på 20. Fredericia Kommune har altså torsdag passeret den grænse.

Torsdag kunne Fredericia Dagblad fortælle, at hele 2. årgang på Fredericia Gymnasium er blevet sendt hjem, efter 11 elever er blevet konstateret smittet med covid-19. De seneste dage har dagbladet ligeledes beskrevet, hvordan corona også har sneget sig ind på en folkeskole.

Annonce

Rød kommune

Når en kommune passerer bekymringsgrænsen på de 20 tilfælde på en uge per 100.000 indbyggere, bliver der automatisk trykket på ”corona-alarmknappen”.

Det betyder blandt andet, at Styrelsen for Patientsikkerhed automatisk går i dialog med Fredericia Kommune for at vende kommunens coronastrategi.


Hvis vi går i rød, er det vigtigt at være lige så tro mod strategien, som vi hele tiden har været.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester, i et tidligere interview med dagbladet


Den efterfølgende proces afhænger blandt andet af, hvor smitteudbruddet er sket.

Tidligere torsdag sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S) til Fredericia Dagblad:

- Hvis vi går i rød, er det vigtigt at være lige så tro mod strategien, som vi hele tiden har været. Få testet, få isoleret de smittede og få smitteopsporet så hurtigt som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce