Annonce
Fredericia

Fredericia ligger stadig i bund på beskæftigelsesliste

Mange forandringer blev sidste år gennemført i Fredericia Jobcenter. Men på en ny benchmark-liste ligger Fredericia i bunden. Foto: Søren Gylling
Beskæftigelsesministeriet har opgjort, hvor gode kommunerne er til at få ledige i job. Fredericia ligger igen i bunden - som nummer 94. En del af forklaringen er, at Fredericias indsats blev hårdere ramt af corona, lyder det fra udvalgsformand.

Fredericia: Der kunne spares 24,5 millioner kroner årligt, hvis Fredericia Kommune var blandt de bedste i landet til at få ledige i job.

Men i en ny benchmark-undersøgelse fra Beskæftigelsesministeriet ligger Fredericia i den tunge ende som nummer 94 af 98 kommuner i 2020.

Det er præcis samme placering som i november 2020, og den overrasker ikke social- og beskæftigelsesudvalgsformand Peder Tind (V).

Annonce

- Beskæftigelsesindsatsen lå stille i store dele af året. Lige før coronaen kom, var vi klar til at implementere store forandringer i jobcentret. Vi skulle til at nyde godt af forandringerne, men de blev sat på pause. Derfor blev vi ekstra hårdt ramt, siger Venstres Peder Tind, som er formand for social- og beskæftigelsesudvalget.

Andre kommuner har vel også været ramt af corona, så hvorfor har det særlig betydning for Fredericia?

- Mange andre kommuner har ikke været i gang med de forandringer, vi har med Fredericia Jobcenter. Vi har stort set endevendt alt, siger Peder Tind.


Lige før coronaen kom, var vi klar til at implementere store forandringer i jobcentret

Peder Tind (V)


Tallene dækker både første og andet halvår i 2020. Her var 3900 mennesker på offentlig forsørgelse i Fredericia. Ministeriet regner sig frem til, at det er 1,1 procentpoint mere end forventet ud fra "kommunens rammevilkår". I konkrete tal er det 370 personer mere end forventet.

Herfra kommer ministeriet også frem til den mulige million-besparelse.

80 ændringer

Fredericia Jobcenter har været gennem mange forandringer. Hele 80 anbefalinger til ændringer er gennemført efter en større analyse. Bedre samarbejde med virksomhederne og en ændret tilgang til de ledige er nogle af de nye initiativer.

I november 2020 udtalte Peder Tind til Fredericia Dagblad, at han forventede forbedringer på den kommende benchmark-liste. I stedet ligger Fredericia på nøjagtig samme placering som nummer 94.

- Der er sket forbedringer på flere områder, siger Peder Tind og peger på, at benchmarklisten ikke giver det fulde billede, og at der er synlig fremgang på andre områder.

- For eksempel kom Korskærparken af ghettolisten på grund af en stigning i beskæftigelsen. Det har vi gjort med en håndholdt indsats, og jeg mener, vi skal gøre mere af den slags, siger Peder Tind.

Rangerer lavest på kontanthjælp

Hvor gode er kommunerne til at få folk i arbejde?

Det spørgsmål svarer Beskæftigelsesministeriet på med en ny benchmarkliste, hvor man kigger på antal ledige borgere fra forskellige grupper på offentlig forsørgelse i forhold til forventet ud fra "kommunens rammevilkår".

Her ses antal ledige, forventet antal og rangering.

Dagpenge: 960 (forventet: 880), rangering: 87

Sygedagpenge: 1000 (forventet 950), rangering: 75

Kontanthjælp: 1940 (forventet: 1700), rangering: 97

Samlet: 3900 (forventet: 3530), rangering: 94

Annonce

Positive tendenser

Han finder også optimisme i nyere tal, som ministeriets liste ikke rummer. Fra juni 2020 til juni 2021 faldt antallet af forsikrede ledige - altså dagpengemodtagere - fra 1380 til 970, påpeger Venstre-manden.

Jobcentrets mål er at nå landsgennemsnittet for andelen af borgere på offentlig forsørgelse inden udgangen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Annonce