Annonce
Fredericia

Fredericia og fem andre kommuner tjekket i Britta-sagen: Tre har penge til gode

Svindelsagen mod Britta Nielsen kører for øjeblikket under stor bevågenhed ved Københavns Byret. Socialstyrelsen har undersøgt, om Fredericia Kommune har penge til gode i sagen om svindel med tilskudsmidler. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Godt en million kroner skulle være udbetalt til forskellige kommuner og organisationer i Britta-sagen. Men Fredericia har ikke penge til gode, konkluderer undersøgelse fra Socialstyrelsen.
Annonce

Fredericia: Svindel-sagen mod Britta Nielsen har et lille fredericiansk kapitel.

Fredericia og fem andre kommuner blev nemlig undersøgt i svindelsagen mod den tidligere fuldmægtig i Socialstyrelsen. Men Fredericia har ikke penge til gode, lyder konklusionen fra Socialstyrelsen, som har afsluttet en undersøgelse om bedrageri med tilskudsmidler til ti forskellige modtagere.

Til gengæld har Roskilde, Københavns og Jammerbugt kommuner alle penge til gode i sagen om bedrageri på Social- og Indenrigsministeriets område. Det samme har Danske Døves Landsforbund, og det samlede beløb er 1,091 millioner kroner, oplyser Socialstyrelsen i en pressemeddelelse.

Oversigt over implicerede kommuner og organisationer

De har penge til gode:
  • Roskilde Kommune: 69.047 kroner
    Danske Døves Landsforbund: 6.316 kroner
    Københavns Kommune: 991.662 kroner
    Jammerbugt Kommune: 24.276 kroner

Tilskudsmodtagere, som ikke har penge til gode:

Fredericia Kommune, Næstved Kommune, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Cystisk Fibrose Forening, Holstebro Kommune.

Annonce

Projekt kom senere i gang

Undersøgelsen blev sat i gang i forbindelse med den bedragerisag mod Britta Nielsen, som i øjeblikket er i gang. Her fandt styrelsen i alt ti tilskudsmodtagere, som kunne have et tilgodehavende.

Fredericia Dagblad skrev også om undersøgelsen 1. marts. Fredericia fik tildelt 1,9 millioner i støtte til et projekt, som skulle betales over tre år. Men sidste rate kom aldrig, og det er denne del, som Socialstyrelsen har tjekket.

I et svar til Socialstyrelsen skrev Fredericia Kommunes økonomi- og personalechef Tommy Abildgaard følgende:

- Projektet er kommet senere i gang end forventet, og derfor har det ikke været muligt indenfor projektets tidsramme at anvende de tildelte midler, skriver han i svaret. Her bekræfter han også, at Fredericia Kommune fik tilskud på 661.800 kroner i 2011 og 649.800 kroner i 2012.

Det lykkedes ikke for Fredericia Dagblad at få en nærmere beskrivelse af projektets indhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce