Annonce
Fredericia

Fredericia-politikere kan lære af naboen

Middelfarts nye rådhus har haft Dansk Handicapforbund ind over, før det første spadestik. Det har betydet at huset er tilgængeligt for alle. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Hvis politikerne ville det, så kunne de nøjes med at kigge over Lillebælt, for at se, hvordan det efter Dansk Handicapforbunds mening burde være.

- Vi har været med til at projektere det nye rådhus, før de første streger blev sat. Derfor er der elevatorer, som kan også kan betjenes med fødderne. Der er handicaptoiletter med lift. Alt det er tænkt ind, før man gik i gang, og sker det, så er ikke meget dyrere. Tvært imod er det billigere end, at man efterfølgende skal ind at lave tiltag, siger Gitte Reckendorff Nielsen.

Middelfart er på den måde mønsterkommune, og Gitte Reckendorff Nielsen er stolt af de lokale politikere.

- Det er i dag sådan, at de kontakter os, så snart de har ide til et projekt. Jeg har blandt andet været med i planlægningen af skovprojektet i Staurby Skov, hvor vi fik flyttet nogle stier, så de også er blevet tilgængelige for folk i kørestol eller gangbesværede, siger hun.

Annonce

Deler viden

Gitte Reckendorff Nielsen tager ofte imod delegationer fra andre kommuner for at fortælle om Middelfart Kommunes samarbejde med Dansk Handicapforbund. Mandag er det en delegation fra Frederikshavn, der har ønsket at blive klogere på den fynske metode.

- Det ville være godt, hvis man også i de andre kommuner i vores region tog ved lære af Middelfart. Det burde ikke være så svært, siger Gitte Reckendorff Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter politisk pres: Nu inviterer kommunen til borgermøde om Dan Gødning

Kultur

Dodo & The Dodos i Eksercerhuset i 2020

Indland

Henriette Zobel er død 

Fredericia

Politikere ønsker borgermøde om Dan Gødning A/S-tankanlæg - hvad synes du?

Annonce