Annonce
Fredericia

Fredericia runder skarpt hjørne: Corona-smittetal lander på 108

Over 800 elever og lærere fra Fredericia Gymnasium forventes lørdag at blive testet for corona. Antallet af coronasmittede i Fredericia Kommune stiger, viser nye tal. Alene på et døgn er antallet steget med 18. Arkivfoto: Mette Mørk
Antallet af smittede i Fredericia Kommune stiger. Alene fra torsdag til fredag er antallet af positive tests steget med 18.
Annonce

Fredericia: Siden torsdag er antallet af bekræftede smittet i alt i Fredericia steget med 18. Fra 90 torsdag til 108 fredag.

Det viser nyeste tal fra Statens Serum Institut.

Dermed runder Fredericia et skarpt hjørne med over 100 smittet. Alene de seneste syv dage er 37 nye tilfælde kommet til. Det giver en såkaldt incidens på 72 per 100.000 indbyggere per uge. Når en kommune kommer over 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge, kommer den på den såkaldte bekymringsliste.

Der landede Fredericia allerede torsdag, hvor incidensen var på 41.

Fredericia Kommune er fredag den 16. hårdest ramte kommune set på incidens per 100.000 indbyggere per uge. Ishøj er kommunen med den højeste incidens med 267. I Vejle er incidens-tallet 31, i Middelfart er tallet 10 og i Kolding er tallet 13.

I regionen er Fredericia kommunen med den næsthøjeste incidens - kun overgået af Esbjerg med en incidens på 74.

Annonce

Testbiler på vej

Torsdag kunne Fredericia Dagblad fortælle, at hele 2. årgang på Fredericia Gymnasium blev sendt hjem, efter 11 elever blev konstateret smittet med covid-19. De seneste dage har dagbladet ligeledes beskrevet, hvordan corona også har sneget sig ind på en folkeskole og IBC.

Fredag var antal smittede på Fredericia Gymnasium 16 elever og en lærer.


Når en kommune kommer over den såkaldte bekymringsgrænse på de 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge, trykkes der automatisk på ”corona-alarmknappen”.

Det betyder blandt andet, at Styrelsen for Patientsikkerhed automatisk går i dialog med Fredericia Kommune for at vende kommunens coronastrategi.

Den efterfølgende proces afhænger blandt andet af, hvor smitteudbruddet er sket.

Lørdag kommer testbiler fra Region Syddanmark. I løbet af lørdagen er det forventningen, at over 800 elever og lærere fra Fredericia Gymnasium bliver testet for corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Politikere vil bekæmpe problemet med larm: - Støjgener fra trafik er et paradoks

Annonce