Annonce
Fredericia

Fredericia set med argentinske øjne: Fredericia er musik

Lilén Nahir Altamira elsker, at Fredericia byder på en masse musik. For nylig hørte hun bandet Los Fuegos. PR foto

Denne by er meget interessant, der foregår altid noget her. Det er derfor, jeg er så begejstret over at bo her. Jeg elsker diversiteten i de aktiviteter, der tilbydes i Fredericia.

Én af de ting, jeg holder meget af, er, at selvom det ikke er en stor by, så inkluderer nogle bands Fredericia på deres tour. Det er blandt andet tilfældet med en musikgruppe, som jeg holder meget af - Los Fuegos.

De beskriver ifølge deres hjemmeside sig selv som "en eksplosiv blanding af cumbia (latinamerikansk musikstil, red.), balkan, reggae og rock, som vækker den indre danser, som bor i os allesammen; kraftfuld, multikulturel og ukonventionel."

Jeg elsker musik, og jeg er overbevist om, at det er godt for sjælen. Der findes flere videnskabelige undersøgelser, der hævder, at musik påvirker vores krop. Musik fordrer afslapning, den jager dårlige tanker væk og fordyber os i en tilstand af mental harmoni.

Bandet er dannet i Kolding af migranter af mexicansk, dansk, bosnisk og colombiansk nationalitet; et faktum der gør deres musik meget speciel, anderledes og underholdende. De synger på flere sprog, inklusiv spansk, som er mit modersmål.

Det er så afslappende, behageligt og hjertevarmende at lytte til musik sunget på spansk. Måske fordi det er mit modersmål; men uagtet spekulation så føler jeg, at musikken kun giver mig gode følelser. Los Fuegos' sange har præcis den effekt på mig, så meget god energi kommer ind i min sjæl.

Jeg nyder personligt deres rytme og var for nylig så heldig at høre dem spille i centrum.

Jeg elsker musik, og jeg er overbevist om, at det er godt for sjælen. Der findes flere videnskabelige undersøgelser, der hævder, at musik påvirker vores krop. Musik fordrer afslapning, den jager dårlige tanker væk og fordyber os i en tilstand af mental harmoni.

Det er ikke alt. Musik bringer også glæde, fred og positive tanker; er i stand til at heale kroppen, berolige sindet og rense sjælen.

Dette er ikke en ny opdagelse. Aristoteles var en af de første, der kom med bemærkelsesværdige bidrag om lydens natur og dens påvirkning på følelser, personlighed, opførsel og helbred; herved bekræftende den utvivlsomme terapeutiske kraft i musikalske processer.

Musik er en fremragende måde at holde os sunde og glade. Jeg håber, at I alle nyder at kunne høre jeres yndlingssange, og at I er taknemmelige for den vidunderlige mulighed for at sætte pris på melodiens harmoniske lyde.

Lilén Nahir Altamira er aupair i Fredericia og skriver løbende klummer for Fredericia Dagblad. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce