Annonce
Fredericia

Fredericia set med argentinske øjne: Mit andet hjem

Foto: Lilén Nahir Altamira

Sikke en kliché-titel, er det ikke?

Jeg har aldrig troet, at jeg skulle forstå, præcist hvad det betyder - mit andet hjem. Det forholder sig sådan, at jeg kommer fra Córdoba i Argentina, og siden januar har jeg boet i dette smukke land kaldet Danmark.

Jeg var på ferie i København, hyggede mig med venner og ventede på marts, hvor jeg skulle tilbage til Argentina. Ved en af livets tilfældigheder fandt jeg en familie i Fredericia, der havde brug for en au pair. Da vi havde vores første samtale, tænkte jeg, at de var fantastiske, og, tilsyneladende, havde de den samme opfattelse af mig.

Så jeg tog en chance - jeg besluttede mig for at kaste mig ud i et eventyr og komme til Fredericia for at arbejde.

Blogger om Fredericia

Lilén Nahir Altamira er den seneste tilføjelse til listen af skribenter på Fredericia Dagblad.Lilén kommer fra Argentina og arbejder nu som au pair i Fredericia i en familie med trillingepiger.

Hun skal fremover fortælle om sit liv i Fredericia, og hvordan hun ser byen.

Foto: Lilén Nahir Altamira

Sikke en god beslutning! Jeg elsker dette sted, folkene her og min danske familie.

Jeg kommer fra en storby, men Córdoba er ikke kun betonbyggeri, studenterfester, larm, biler overalt og kaos; men også søer, bakker, landsbyer og ro.

Selvom jeg altid har levet i en hektisk by, er det ikke mit favoritsted, og det er derfor, efter min mening, at Fredericias indbyggere er ekstremt heldige med at være født i dette smukke hjørne af verden.

Foto: Lilén Nahir Altamira

De har ikke kun stranden og havet tæt på. Folk her er også supervenlige, hvad enten de er unge eller ældre. Nattelivet er underholdende, selvom det ikke er en stor by.

Fredericianerne har majestætisk arkitektur, som holder Fredericias historie i live, og, som om det ikke var nok, er de grønne områder her perfekte til at nyde med venner og familie.

Måske er jeg meget heldig, måske oplever jeg kun gode ting og møder fantastiske mennesker. Eller måske kan jeg bare rigtigt godt lide at se det positive i livet.

Lilén Nahir Altamira er au pair for trillinger, kommer fra Argentina og blogger hos Fredericia Dagblad om hendes oplevelse af byen. Foto: Yilmaz Polat

Men Fredericia er - set med mine øjne - vidunderlig, og jeg føler oprigtigt, at det er mit andet hjem.

Det er ikke kun på grund af stedet alene, eller fordi jeg elsker havet. Men også på grund af den fantastiske og kærlige familie, jeg har fundet, som på selv de grå dage får solen til at skinne.

De har et hjerte af guld, og, med den kærlighed de giver mig, gør de dette sted endnu mere smukt, end det allerede er.

Af alle de grunde nævnt ovenfor og fordi jeg elsker Fredericia, vil jeg skrive om dette fantastiske sted i mine kommende blogindlæg.

Jeg vil fortælle mere om mine oplevelser, mine eventyr, mine synspunkter, forskellene i forhold til min hjemby eller andre byer, de kærlige mennesker, jeg har mødt, og meget meget mere.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce