Annonce
Fredericia

Fredericia skal have ny militær chef: Næstkommanderende stopper også

Efter tre et halvt år som chef for først Telegrafregimentet og nu Føringsstøtteregimentet i Fredericia stopper oberst Søren Andersen. Han skal være leder af Forsvarets Veterancenter i Ringsted. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Chefen for Føringsstøtteregimentet og byens garnisonskommandant har fået nyt lederjob på Sjælland. Oberst Søren Andersens afløser skal nu findes.
Annonce

Fredericia: Føringsstøtteregimentet i Fredericia skal have ny chef og Fredericia ny garnisonskommandant.

Den hidtidige leder, oberst Søren Andersen, tiltræder 3. februar 2020 stillingen som chef for Forsvarets Veterancenter i Ringsted.

- Jeg har været ved regimentet i denne omgang siden 2012, hvoraf jeg de sidste tre et halvt år har været regimentschef, skriver obersten på regimentets side på Facebook:

- Jeg synes, tiden er inde til, at Føringsstøtteregimentet får en ny chef.

Indtil 1. januar 2019 hed det Telegrafregimentet, men er stadig en flere hundred mand stor arbejdsplads på Ryes Kaserne i Fredericia.

Jeg har været ved regimentet i denne omgang siden 2012, hvoraf jeg de sidste tre og et halvt år har været regimentschef. Jeg synes, tiden er inde til, at Føringsstøtteregimentet får en ny chef.

Oberst Søren Andersen

Annonce

Også ny nr. to

I andet halvår af 2019 er Søren Andersen på efteruddannelse indenfor Forsvaret på Nato Defence College i Rom.

I hans fravær er næstkommanderende for Føringsstøtteregimentet, oberstløjtnant Anne Christiane Castenschiold Bill, chef.

Hun fylder imidlertid 60 i denne måned og går på pension. Derfor bliver Anne C.C. Bills næstkommanderende lige nu, oberstløjtnant Frank Valentin Nielsen, chef for regimentet i en periode fra 1. december 2019.

Annonce

Ny udpegning i gang

- Der skal ikke være tvivl om, at stillingen som regimentschef er det bedste job, jeg nogensinde har haft, fortsætter Søren Andersen:

- Jeg er stolt over de resultater, regimentet har opnået, men også stolt over den måde, resultaterne er skabt på. Ligesom jeg er glad for at kigge tilbage på tiden ved Føringsstøtteregimentet, så jeg er også meget glad, når jeg kigger fremad. Der venter et spændende og vigtigt job som chef for Veterancenteret.

Sørensen Andersen oplyser, at chefen for Hærkommandoen er i gang med den proces, der fører til udpegningen af en ny regimentschef:

- Men der vil gå noget tid, før den proces kan afsluttes. Jeg forventer, at jeg bliver frataget kommandoen ved en parade i det nye år, så jeg er altså chef for Danmarks bedste regiment lidt endnu.

Det var lørdag morgen ikke muligt at få yderligere kommentarer fra Føringsstøtteregimentet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce