Annonce
Fredericia

Fredericia skal på landkortet: TV-vejret kommer til fæstningsbyen

TV Syds vejrudsigter leveres af TV2 - her ved vejrvært Per Christiansen. Fredericia er ikke anført på kortet. Ikke endnu. Screendump: Peter Friis Autzen
I alt for lang tid har Fredericia manglet på TV Syds vejrkort. Det laves der om på nu.
Annonce

Fredericia: Ingen kan være i tvivl om, hvor Kolding og Vejle ligger. I hvert fald ikke de, der ser vejrudsigter på TV Syd. Men hvor er Fredericia? Fæstningsbyen er ikke noteret på tv-stationens kort over Syd- og Sønderjylland.

- Det skyldes alene et grafisk hensyn, forklarer TV Syds direktør, Betina Bendix.

TV Syds vejrudsigter leveres af TV2, som også står for udformningen af kortmaterialer. Stationen i Kolding har ikke krævet bestemte byer noteret på kortet. Dog er det besluttet, at en række byer syd for grænsen skal være med - og at deres navne staves på dansk.

- Vi har ikke besluttet, at Fredericia ikke skal med. Men når kortet udformes, er det nødvendigt at have en række byer med, fordi det gør det lettere at finde sig selv på kortet, forklarer Betina Bendix.


Nu må det være Fredericias tur.

Betina Bendix, TV Syd


Der er flere store byer på østkysten end på vestkysten, så hvis byerne på kortet valgtes alene ud fra et størrelses-kriterium, ville det føre til et kort i grafisk ubalance. Derfor er nogle byer i øst valgt fra for overskuelighedens skyld. Heriblandt Fredericia.

- Men det vil vi lave om på. Nu må det være Fredericias tur. I løbet af de kommende uger vil jeg sørge for at få Fredericia med på kortet, siger Betina Bendix, der inden da skal gennem nogle grafiske overvejelser og beslutte, om Fredericias notering på kortet skal ske på bekostning af Kolding eller Vejle.

- Man kan jo sige, at Koldings navn ret ofte står på skærmen i vores udsendelser. Nu må vi se, siger hun.

Annonce

Stærke følelser

Lokalpatriotisme er en almindelig ting, og i de rette doser kan den fremkalde smil og sammenhold. Men man skal ikke tage fejl af, at lokalpatriotisme også kan være forbundet med stærke følelser.

- Den her slags er faktisk noget af det, jeg får ganske mange henvendelser om. Både fra erhvervsforeninger, borgmesterkontorer og seere. Alle byer synes, at vi ikke er nok i lige præcis deres område. Sådan er det, og det kan ikke være anderledes, når vi skal dække så stort et område i en 25 minutters udsendelse, siger Betina Bendix.

Hun tager henvendelserne alvorligt.

- Det her er noget folk går op i, fordi de er glade for deres by og egn. Det tager jeg alvorligt. Men når det drejer sig om vejrkortet, handler det også om overskuelighed. Ikke alle byer kan komme med på kortet, siger Betina Bendix.

Men Fredericia kan. Snart.

Betina Bendix er direktør på TV Syd. Foto: TV Syd
Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce