Annonce
Fredericia

Fredericia-skuespiller lægger ansigt til virkelig kriminel i tv-dokumentar

Teit Samsø var ansat på Fredericia Teater, da han blev castet til at spille Jakob Jensen i TV2-dokumentaren "Forført af Jakob". Det var en speciel skuespilopgave, fortæller han. Foto: Peter Friis Autzen
Det er stærke sager at være skuespiller i en dokumentar om vold og trusler. Det kan lokale Teit Samsø tale med om efter den meget sete TV2-dokumentar "Forført af Jakob".
Annonce

Fredericia: - Det kommer pludselig meget tæt på, når man som skuespiller skal vise noget, der er virkeligt og involverer rigtige mennesker. Ovenikøbet fra min egen by.

Skuespiller, sanger og musicalperformer Teit Samsø har de seneste uger kunnet ses i en TV2-dokumentar i to afsnit om Jakob Jensen, der for nylig blev dømt for blandt andet en lang række tilfælde af vold og frihedsberøvelse mod ekskærester.

Teit Samsø optræder i tv-dokumentarerne uden at blive nævnt i rulleteksterne. Men han oplever alligevel, at folk genkender ham fra udsendelserne.

Jakob Jensen-sagen

  • Jakob Jensen blev for nylig idømt halvandet års fængsel for en lang række lovovertrædelser. Herunder vold, frihedsberøvelse og trusler mod ekskærester.
  • Anklageskriftet var på 70 forhold, som strakte sig over otte år. Han blev ikke dømt for dem alle. Eksempelvis blev han ikke kendt skyldig i at have truet med en saks - i den situation, Teit Samsø spillede og rekonstruerede på et badeværelse.
  • TV2-dokumentaren "Forført af Jakob" kan stadig ses på TV2 Play.

- Som skuespiller oplever man en gang i mellem, at folk forveksler skuespilleren og rollen. Det er man selvfølgelig ikke interesseret i - og da slet ikke i en sag som denne her. Derfor bad jeg om, at mit navn ikke skulle stå i rulleteksterne. Og jeg sikrede mig også, at seerne tydeligt kunne se, at scenerne kun var en rekonstruktion og ikke virkelighed, siger Teit Samsø.

Han var ansat på Fredericia Teater, da han indspillede sine scener til udsendelserne.

- Vi var i gang med prøver til den nye opsætning af Shubidua, da TV2 kontaktede mig for rollen, siger han.

Annonce

Hektiske dage tæt på drama

I dokumentaren skulle Teit Samsø blandt andet tvinge en ung kvinde ind i en bil og være voldelig med en saks i et badeværelse.

- Vi indspillede over tre meget hektiske dage i begyndelsen af marts. Det var megakoldt og midt om natten, men vi skulle lade, som om det var sommer. Og vi tog rigtig mange skud til hver scene for at få den helt rigtige energi fanget til optagelserne.

I sær én scene var en stærk oplevelse for den fredericianske skuespiller.


Det er noget særligt at spille noget, der er så virkeligt og endda fra min egen by.

Teit Samsø, skuespiller


- Vi skulle hjem til en familie, hvor min figur overfaldt sin ekskæreste med en saks. Optagelserne foregik på stedet, hvor den virkelige episode havde fundet sted. Og med den virkelige familie siddende inde i stuen. Så kan man altså godt mærke, at der er noget på spil. Og at man står lige midt i det. Det var, så hele kroppen sitrede. Meget intenst, siger Teit Samsø, der godt kan forstå, at den unge kvinde i familien måtte ud at få lidt frisk luft, mens de mest voldsomme optagelser stod på.

- Det er hård kost. Det kan også være svært at se på efterfølgende. Min kæreste har haft svært ved at se udsendelserne, siger han.

Annonce

Har spillet virkelighed før

TV-dokumentarerne er ikke første gang, Teit Samsø spiller en virkelig person. For eksempel har han på Fredericia Teater været både Tommy og Rasmus Seebach.

- Det er en anden måde at arbejde på. Til musicals har vi mange prøver og lang tid til at sætte os ind i figuren. Til dokumentaren var der stort set ingen forberedelse - bortset fra en kort forklaring om mandens baggrund og handlinger. Til gengæld kunne vi tage optagelserne om igen og igen, indtil den var helt rigtig, siger han.

Selvom opgaven "kun" var at spille skuespil, var det svært ikke også at forholde sig til selve sagen og de forbrydelser, Jakob Jensen endte med at blive idømt halvandet års ubetinget fængsel for. Og om langsommeligheden i retssystemet.

- Jeg synes, at det er en vigtig dokumentar. Og jeg er glad for at have været med til at lave den for at sætte fokus på noget vigtigt.

At spille en virkelig person sætter gang i nogle ekstra overvejelser for en skuespiller. Ikke mindst, når det er en nutidig, dramatisk og lokal historie, fortæller Teit Samsø. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce