Annonce
Læserbrev

Fredericia Teater. Bestyrelsen har ikke levet op til dens bestyrelsesansvar

Annonce

Læserbrev: Virksomheder belastes af Covid-19, nogen lukker, andre klarer skærene. Hjælpen til lønbetaling er god for mange.

Regering og folketing udviste rettidig omhu ved at lukke ned, så færrest muligt bliver syge. Lovende for Danmark og Fredericia.

Desværre forstår mange ikke vigtigheden af de givne anvisninger. Nogen udnytter situationen til egen fordel. Mange giver en ekstra hånd for at hjælpe. Samfundssind og mangel på samme viser ansigt i krisetid!

Fredericia Teaters bestyrelse skyder skylden for teaterets lukning på Covid-19, men det er ikke årsagen.

Uden at jeg har læst regnskaber for Fredericia Teaters virke (det er nu lagt i andres hænder), vil jeg alligevel tillade mig at komme med en vurdering og konklusion, der ikke passer i detaljer, men overordnet.

I 2013 blev man i kommunen og teatrets bestyrelse klar over, at Søren Møller ikke kunne holde styr på økonomien, hvorfor man ved Jane Findahls indvirken ansatte en økonomisk ansvarlig.

Teatrets økonomi var nu i orden frem til kommunalvalget i 2017, hvor nye medlemmer kom ind i Fredericia Teaters bestyrelse, heriblandt Pernelle Jensen (V) og Steen Ole Hansen (S).

Øjensynligt blev man enige om, at en økonomisk ansvarlig ved siden af Søren Møller var for dyr?

Men nu går det skævt med økonomien, underskud i mio.-størrelsen forekommer.

Kommunalbestyrelsen med Jacob Bjerregaard (S) i spidsen støtter ud over det årlige tilskud, så kommunens andel af teatrets drift kommer op i tocifret mio.-klasse.

I efteråret 2019 tegner der sig et underskud på 20 mio. kr. på trods af tilskuddene fra kommunen. Her skal de røde lamper blinke i takt, men løbet fortsætter, indtil Covid-19 får skylden for, at Fredericia Teater må indgive konkursbegæring i marts.

Det viser sig, at underskuddet ikke er på 20 mio. kr., men nærmere 50 mio. kr. Der er således afgivet ordrer på omkring 30 mio. kr., som bestyrelsen påstår ikke at kende til.

Underskuddet er på 50 pct. af den årlige omsætning.

Bestyrelsen har ikke levet op til dens bestyrelsesansvar. Kommunalbestyrelsen med Jacob Bjerregaard (S) som hovedmand har ikke forvaltet kommunens penge ansvarligt.

Efter min bedste overbevisning er Steen Ole Hansen (S), Pernelle Jensen (V) og økonomiudvalget ikke værdige til at varetage tillidshverv.

Om der er noget kriminelt er op til andre.

Jens Jørn Pedersen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce