Annonce
Fredericia

Fredericia Teater jubler: Over en kvart million billetter revet væk i denne sæson

I sæsonen 2017/18 blev Seebach musicalen med Joakim Lind Tranberg som Rasmus Seebach det helt store hit. 186389 så forestillingen i henholdsvis Fredericia, Aarhus og København. Arkivfoto: Søren Malmose

Det er helt vildt, siger teaterchef Søren Møller, som netop nu glæder sig over, at der blot er 5000 billetter tilbage til Tarzan på Fredericia Teater. 85.000 har allerede set eller sikret sig billet til et sæde i teaterbygningen i Fredericia.

Fredericia: Over en kvart million danskere har i den seneste teatersæson 2017/18 løst billet til en af Fredericia Teaters produktioner.

- Vi har lige gjort sæsonen op, og det er helt vildt, når vi selv skal sige det, siger teaterchef Søren Møller.

Forestillingerne er blevet set dels i Fredericia, dels i Aarhus og København.

Teatersæsonen løber fra 1. august 2017 til 31. juli 2018, og i den periode har hele 273.618 publikummer kigget med på enten Seebach the Musical, Klokkeren fra Notre Dame, Musical X-mas, Prinsen af Egypten eller musicalakademiets Showcase.

Annonce

273.661 fik en teateroplevelse

Siden 1. august 2018 har 273.618 gæster været inde at opleve en af Fredericia Teaters produktioner.Det er ikke muligt helt at gøre forestillingerne op på de enkelte scener af hensyn til aftaler om fortrolighed mellem Fredericia Teater og samarbejdspartnerne.

Men Klokkeren fra Notre Dame blev spillet for 40.216 i 2017, og det var alene i København.

Seebach the Musical blev set af 186.383. Forestillingen havde premiere i Fredericia og blev siden flyttet til Det Kongelige Teater. Opgørelsen gælder frem til 31. juli 2018.

A Musical X-Mas blev alene spillet på Fredericia Teaters lille scene og blev set af 1265.

Prinsen af Egypten er indtil videre også kun opført på Fredericia Teater. Den blev set af 40.216.

Det samme med afgangselevernes Showcase. Den blev set af 2054.

5000 billetter til rød lygte

Lige nu er det Disney-musicalen Tarzan, som trækker folk i teatret. Indtil videre har 85.000 sikret sig en billet til et sæde i den gamle teaterbygning i Prinsessegade, hvor Tarzan svinger sig rundt i loftet sammen med gorillaer og Jane.

- Det betyder, at vi har næsten udsolgt. Der er blot 5000 billetter tilbage til resten af forestillingerne, siger Søren Møller.

Tarzan spiller frem til 20. januar på Fredericia Teater, hvorefter forestillingen i 2019 skal indvie den helt ombyggede Falkonerscene i København.

I alt er der til nu solgt 105.000 billetter til forestillingen, som har fået stribevis af stjerner af anmelderne. Rekordomsætningen af billetter har samtidig betydet, at årsregnskabet har kurs mod plus.

Salget af Tarzan indgår først i tilskuer-opgørelsen for sæsonen 2018/19.

Næste hold sættes

Mens teatret glæder sig over det høje besøgstal, så er arbejdet i fuld gang med Fredericia Teaters næste store satsning i 2019 - musicalen "She loves you" over Lennon/McCartneys store hit op gennem 60'erne og 70'erne.

- Vi har afviklet audition både på Det kongelige Teater og Dansk Skuespilforbundet og på akademiet i Fredericia. Vi er stadig i fuld gang med castingen, så holdet er ikke sat endeligt endnu, siger Søren Møller.

Sideløbende med det er forberedelserne ved at blive gjort til at sende Prinsen af Egypten til København i en ny visuel opsætning. Forestillingen har premiere på Det kongelige Teater 22 juni.

I foråret vil der desuden blive skruet op for musicalen Urinetown i den lille sal på Fredericia Teater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Annonce