x
Annonce
Læserbrev

Fredericia Teaters konkurs er ikke forårsaget af coronavirus, men af dårlig og uansvarlig ledelse

Advarselslamper har jo blinket på livet løs i lang tid nu. Derfor bør det også undersøges, om bestyrelsen kan holdes ansvarlig for, at det er gået så galt, som det er.

Læserbrev: Jeg er helt med på, at coronavirus skal have skyld for mange dårlige ting, men Fredericia Teater gik altså ikke konkurs pga. Covid-19!

Fredericia Teater gik konkurs pga. dårlig og uansvarlig ledelse! Punktum!

Det er frygteligt, at Fredericia Teater er gået konkurs. Det tror jeg, at vi alle kan blive enige om.

Men at ledelsen, bestyrelsen og flere politikere forsøger at tørre konkursen af på den nationale krise, vi befinder os i, er på grænsen til det patetiske.

Økonomiudvalget er blevet løbende informeret, i hvert fald siden man i oktober 2019 kunne oplyse, at man forventede et underskud på ni mio. kr., som alligevel endte i 20 mio. kr.

Og nu meddeler bestyrelsen, at det ville kræve 50 mio. kr. at fortsætte teatrets drift.

Hvordan kan en ansvarlig bestyrelse og et velinformeret økonomiudvalg lade teatrets ledelse fortsætte med at drive teatret uden straks at indføre jævnlige budgetopfølgninger, så hullet ikke blev større?

I stedet har man tilsyneladende ladet teaterchefen fortsætte sit sololøb, så han uhindret har kunnet bruge 15 mio. kr. på markedsføring, uden at dette var godkendt af bestyrelsen.

Man frygter for, hvad der ellers kommer frem under oprydningen efter Søren Møller.

Hvis det er sandt, at teaterchefen har misbrugt sin stilling ved at bruge penge, han ikke havde ret til, bør en politianmeldelse indgives mod ham. Men det er ikke nok.

Bestyrelsen slipper ikke med at kigge den anden vej. Jeg mener, at bestyrelsen bærer et stort ansvar for, at det er gået så galt.

Advarselslamper har jo blinket på livet løs i lang tid nu. Derfor bør det også undersøges, om bestyrelsen kan holdes ansvarlig for, at det er gået så galt, som det er.

Jeg finder det uendeligt trist, at byens borgere nu hænger på en stor regning for ubetalte lån, garantier og måske meget mere.

Jeg synes, at byrådet skylder kommunens skattebetalere at komme ud af busken og fortælle, hvad vi rent faktisk hæfter for i forbindelse med denne konkurs.

Og så håber jeg i øvrigt for både medarbejderne og for Fredericia, at Fredericia Teater kan genopstå, gerne med samme kunstneriske grundlag, men med en ansvarlig ledelse og bestyrelse.

Tommy Rachlitz Nielsen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Mor Mette lettede på låget i en svær tid

Hov, sagde mor Mette lige, at de snærende bånd om vores hverdag løsnes en smule efter påske - hvis vi ellers opfører os ordentligt? Indrømmet. Det havde jeg ikke gættet. Ved en række af de øvrige pressemøder var hovedingredienserne sevet ud på forhånd. Denne gang troede jeg, at vi mest skulle ha' en statusrapport - en mellemregning. Bevares, det var stille jubel, og det var tydeligt, at statsministeren - der lagde nye alen til sin formidable kommunikation under coronakrisen - var ude i en verbal linedans. Ja, I gør det godt derude, men hold for alt i verden stilen - og afstanden. Ellers hives tæppet væk under forårsløfterne. Først gulerod, dernæst svirp med pisken. Nøjagtig som sundhedsminister Magnus Heunicke oplever et par gange om ugen, er det svært at sige noget klogt, når Mette Frederiksen har rullet sig ud, så herfra blot den klare opfordring: Lyt til statsministeren! En anden af dagens nyheder understreger pointen: Coronakrisen er ikke "kun" livsfarlig for ældre og kronisk syge, som mange har beroliget sig med. - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator, skrev ledende overlæge Lars Østergaard fra Aarhus i et opslag på Facebook. Bom! Unægteligt en øjenåbner. Hvis nogen var i tvivl: Det her berører os alle. Er du mere til ekspertudsagn end ministeropfordringer, er det bare at skrue op for volumeknappen, når direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen taler til nationen. Nok har han skævt nakkehår efter sit forsøg på at klippe sig selv, men retorikken står - stadig - snorlige. Han bli'r svær at slå i kampen om titlen som årets dansker. Og var rynkerne i Brostrøms pande ikke lidt mindre markante denne mandag? Vi må væbne os med tålmodighed lidt endnu, men det var svært at undertrykke et smil, da cheferne for det hele havde talt. En vittig sjæl spurgte på et af de sociale medier, om køerne mon ville stå og kigge på os mennesker, når vi kåde og jublende bliver lukket på græs. De skal være velkomne!

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce