Annonce
Fredericia

Fredericia udpeget som talentkommune for unge kunstnere: Bliver en del af værdifuldt netværk

Seks kommuner er onsdag morgen blevet udpeget som særlige talentkommuner. Det drejer sig om Fredericia, Holstebro, Viborg, Esbjerg, Holbæk og Aarhus. Arkivfoto: Torben Glyum

Et nyt netværk af seks talentkommuner skal udvikle og hjælpe unge talenter i kunstens verden. En stor mulighed for at lære af hinanden, mener forstanderen for Den Kreative Skole.

Annonce

Fredericia: Som en af seks kommuner er Fredericia blevet valgt som talentkommune.

Udvælgelsen er foretaget af Kulturministeriet. Det er sket som et led i arbejdet med at l udvikle talentmiljøer og hjælpe kunstneriske talenter til at skabe en professionel karriere indenfor deres felt.

- Vi er blevet en del af et netværk, hvor vi kan inspirere hinanden og får mulighed for at følge med i udviklingen af, hvordan man udvikler talenter i de andre kommuner. Der er nogle steder, man er nået rigtig langt. Det bliver meget inspirerende for os, siger forstander af Den Kreative Skole, Arne Gaardsted Jørgensen.

Formand for kultur- og idrætsudvalget i Fredericia Kommune, Lars Ejby Pedersen, mener, at udvælgelsen netop er en anerkendelse af det arbejde, der bliver lavet på Den Kreative Skole.

- Vi har en i forvejen utrolig veldrevet kreative skole, som i øvrigt blev kåret til årets musikskole sidste år. Nu får vi mulighed for at skærpe arbejdet med talenterne ved at indgå i netværk med andre talentskoler, der vil det samme, som er at understøtte det enkelte talent, siger Lars Ejby Pedersen.

Vi er blevet en del af et netværk, hvor vi kan inspirere hinanden og får mulighed for at følge med i udviklingen af, hvordan man udvikler talenter rundt i de andre kommuner.

Arne Gaardsted Jørgensen
Annonce

Særlig støtte til de allerbedste

Udover Fredericia er det Holstebro, Viborg, Esbjerg, Holbæk og Aarhus, som kan kalde sig talentkommune.

De fem kommuner modtager udover titlen en støtte på samlet 5,3 millioner kroner.

Fredericia Kommune har søgt om at blive udpeget på baggrund af det talentarbejde, der i forvejen bliver lavet, og har derfor heller ikke søgt om økonomisk tilskud.

- Vi havde lige sat gang i vores udviklingsplan, og det har alle elever og forældre meldt sig til. Jeg skønnede, at det ikke lige tidspunktet at bygge et nyt trin på på det tidspunkt. Men omvendt ville vi jo gerne være med, siger Arne Gaardsted Jørgensen.

Sammen med de seks talentkommuner er der også blevet valgt 10 talentmiljøer, som modtager i alt 2,5 millioner kroner. Der er også oprettet et karriereprogram med vejledning og økonomisk støtte til de allerstørste danske talenter, som har internationalt potentiale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce