Annonce
Fredericia

Fredericia udvider koncerndirektionen: Kommunen er dermed tilbage på en fire-mands direktion

Der skal fokus på udvikling og klimaprojekter, lyder begrundelsen om ansættelse af endnu en direktør i Fredericia Kommune fra blandt andre borgmester Steen Wrist. Han fik mandag aften hele byrådets opbakning til at udvide direktionen til fire. Arkivfoto: Søren Gylling
Fredericia Kommune står midt i og overfor store udviklingsopgaver og klimaprojekter, som kræver strategisk retning og prioritering. Det er baggrunden for, at byrådet har besluttet at udvide direktionen til fire. Den nye får ansvar for vækst, teknik og klima.

Fredericia: Byrådet vedtog mandag aften at udvide direktionen til fremover at bestå af fire direktører - en kommunaldirektør og tre koncerndirektører. Den nye koncerndirektør får ansvaret for vækst, teknik og klima. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- For mig har det været afgørende, at alle fagligheder i en kommune er repræsenteret i en direktion, så der er det nødvendige faglige samspil til at sætte en fortsat god retning for Fredericia. Det er også på det her område, at nye virksomheder banker på, og dem kommer der mange af nu. Den faglighed skal helt med ind til direktionsbordet, siger borgmester Steen Wrist (S).

Hilser det velkomment

Med en direktør for vækst, teknik og klima vil en udvidelse af direktionen samlet set sikre den nødvendige strategiske og faglige viden i direktionen, lyder begrundelsen fra kommunen.

- Der er behov for, at vi får styrket beslutningskraften og kompetencen i direktionen, for jo flere kompetencer, jo mere nuanceret kan der blive set på udviklingen af Fredericia Kommune. Så en udvidelse af direktionen med en ny direktør for Vækst, Teknik og Klima, Teknik og Klima hilser jeg velkommen, siger Susanne Eilersen, 1. viceborgmester (DF).


Der er behov for, at vi får styrket beslutningskraften og kompetencen i direktionen, for jo flere kompetencer, jo mere nuanceret kan der blive set på udviklingen af Fredericia Kommune.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)


For nyligt oprustede Fredericia Kommune også med ny klimachef, der blandt andet skal stå i spidsen for kommunens ambitiøse Klimaplan 2020. Stillingen som klimachef er ny og hænger sammen med kommunens oprustning på klimaindsatsen.

- Tilbage i december 2020 gav vi i byrådet grønt lys til en ambitiøs klimaplan, der er på et niveau, der matcher Paris-aftalen. Så det er naturligt, at det øverste lag i kommunen også afspejler vores ambitioner på den front med en direktør for blandt andet klimaet, siger byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz (Enhl.).

Annonce

Interesse for byggegrunde

Interessen for nye byggegrunde i Fredericia Kommune er stor. Det ses ikke mindst i Fuglsang Vest, hvor over halvdelen af grundene blev revet væk. Derfor vil der med en ny direktør for Vækst, Teknik og Klima også blive sat yderligere fokus på bosætningsstrategien.

- Vi kommer til at arbejde endnu mere med vores bosætningsstrategi de næste mange år, og her vil en direktør for Vækst, Teknik og Klima kunne være med til at holde et vedvarende fokus på vores bosætning. Vi ønsker nemlig både at fastholde og tiltrække nye borgere og især børnefamilier, og Fredericia har meget at byde på til særligt den målgruppe, siger byrådsmedlem Pernelle Jensen (V).

Også byrådsmedlem Karsten Byrgesen (Nye Borgerlige) hilser den nye direktørstilling velkommen:

- Hele det byggetekniske og miljøområdet er noget af det vigtigste i en kommune som Fredericia. Med denne stilling viser vi overfor både borgere og virksomheder, at det er et område, vi prioriterer meget højt. Det understøtter, at vi ønsker at skabe gode vilkår for virksomheder og borgere – både dem, der allerede er her, og dem, der flytter til.

Annonce

Koncernchef tager opgaven

For at sikre en holdbar organisering og håndtering på det øverste ledelsesniveau i tiden frem til besættelsen af stillingen har byrådet besluttet at konstituere koncernchef for Teknik og Miljø René Olesen som direktør for vækst, teknik og klima. Det vil være både hensigtsmæssigt og gavnligt og give de øvrige direktionsmedlemmer mulighed for at holde det nødvendige fokus på deres respektive områder, lyder det.

På den måde kan en samlet direktion også understøtte organisationen i den opfølgning, der sættes i gang i forlængelse af advokatundersøgelsen og de interne afdækninger.

Der vil være tale om en konstituering frem til endelig ansættelse af en direktør for Vækst, Teknik og Klima, som tidligst forventes at kunne ske per 1. august 2021. Stillingen forventes at blive slået op medio maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce