Annonce
Erhverv

Fredericia vil være Danmarks knudepunkt for uddannelser i transport og logistik

Erhverv, uddannelser, politikere og virksomheder vil straks gå i gang med at få mere uddannelse inden for transport og logistik til Fredericia. Foto: Claus Fisker

Organisationer, uddannelser, erhvervsliv og kommune skrev onsdag under på en aftale hos Leman om transport- og logistikuddannelser

Taulov: Fredericia vil ikke alene være trafikalt knudepunkt. Kommunen skal også være Danmarks knudepunkt for transport- og logistikuddannelser.

Det skrev borgmester, vognmænd, fagforeninger, speditører og en række uddannelses-institutioner under på onsdag i en hal hos transport- og speditørfirmaet Leman i Taulov.

Det glæder blandt andet divisionschef Jørn Peter Hansen, Leman, som ser et stort behov for uddannelse og efteruddannelse for at kunne tiltrække nye medarbejdere og fastholde nuværende medarbejdere i virksomheden, der i Taulov beskæftiger 140. Det er en branche i vækst, og derfor vokser efterspørgslen efter uddannet arbejdskraft.

Kurt Rinhack fra DTL Danske Vognmænd glæder sig over, at samarbejdet går ud over kommunegrænsen.

- Danske vognmænd har et rekrutteringsproblem, og med dette samarbejde forventer jeg, at vi vil kunne hjælpe hinanden hen over kommunegrænserne.

Det skal de samarbejde om

Udvikling af nye ungdomsuddannelser inden for transport og logistik.Samarbejde mellem folkeskole, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser om at rekruttere til de nye uddannelser.

Skabe et uddannelsesmiljø, der vil tiltrække flere uddannelser.

Udvikle nye uddannelser i Fredericia.

Forsknings- og udviklingsprojekter, gerne i samarbejde med en forskningsinstitution.

Der kom gang i kuglepennen , da borgmester Jajcob Bjerregaard, Pernelle Jensen, uddannelsesudvalget, Bo Pedersen, LO Fredericia, Kurt Rinhack, DTL Danske Vognmænd, Lars Middelboe, EUC Lillebælt, Leif Bojesen, EAL, Nils Skeby, Taulov Transportcenter, Henry Dyrlund, Syddansk Logistikforum, Jens Gamauf, IBC Fredericia, Kristian Bendix Drejer, Business Fredericia og Henriette Kildegaard, Speditørforeningen Lillebælt. Foto: Claus Fisker

Afdækker behovet

Pernelle Jensen (V), formand for uddannelsesudvalget i Fredericia Kommune, betegner det som et unikt samarbejde, der fører til, at der nu bliver ansat en projektleder, som skal afdække behovet inden for transport og logistik.

De mange involverede i den nedsatte projektgruppe havde da også allerede torsdag travlt med at finde plads i kalenderen for hurtigst muligt at komme i gang. I første omgang gælder det efteruddannelse.

- Vi skal skaffe de uddannelser, der er behov for, sagde hun, der pegede på, at der også bliver tale om nye uddannelser - lige fra kortere til lange specialiserede uddannelser.

EUC Lillebælt er godt på vej. De søsætter en kranføreruddannelse og en uddannelse for lufthavnsoperatører og stiler efter at blive Danmarks største transportskole.

IBC Fredericia Middelfart vil kunne tilbyde efteruddannelse inden for området, men også uddannelser, som vil kunne bruges inden for administration i sektoren.

Derudover vil den teknologiske udvikling gøre, at der vil opstå uddannelser inden for området, som vi i dag ikke kender til.

Annonce

Samarbejde på tværs

Fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle deltog Leif Bojesen, som også havde det store smil fremme. Erhvervsakademiet arbejder med at sørge for den uddannelse, som virksomheder efterspørger. Med det nye samarbejde kommer akademiet tæt på transport- og logistikerhvervet og får endnu bedre information om uddannelses-behov.

For Pernelle Jensen handler det også om at få etableret det uddannelsesmiljø, som bliver efterspurgt i Fredericia Kommune. Det gælder både om at få uddannelsesniveauet hævet, men også om at oprette en række nye uddannelser, som transport- og logistiksektoren efterspørger.

Foreløbig løber aftalen i to år. Derefter skal den vurderes og fornyes.

Annonce
For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Alarm 112 For abonnenter

Øjenvidner til brand trængte ind i villa for at sikre, den var tom - naboer er rystede

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet tvivler ikke: Alt tyder på, at brand i villa blev påsat - vidner efterlyses

Alarm 112 For abonnenter

Fredericianer skal et år i fængsel for knivstik og derefter ud af landet

FC Fredericia

FC Fredericias førstemålmand skifter til Superligaen - afløseren er allerede på plads

Alarm 112 For abonnenter

Masser af mystik om brand - det ved vi nu

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Må skære op til 20 millioner i overskuddet: - Det mest udfordrende år i min tid

Erhverv

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Fredericia For abonnenter

Handicapformand forslår ny placering til sårbare skolebørn: Hvorfor køre til Bøgeskov fremfor at huse dem 300 meter fra skolen?

Debat For abonnenter

Dagens leder: Hvem er byens bedste.....?

Fredericia HK For abonnenter

Gudmundur Gudmundssons FHK tager form: En stor forstærkning, et stort tab, vitale forlængelser og et par ubekendte

Annonce