Annonce
Fredericia

Fredericia vil være demensvenlig - har godkendt demenshandleplan

Fredericia vil være demensvenlig kommune og har derfor udarbejdet en demenshandleplan. Foto: Claus Fisker
Antallet af mennesker med demens stiger. Demensalliance bliver vigtig partner.

Fredericia: Fredericia vil være kendt som en demensvenlig kommune. Derfor har byrådspolitikerne netop godkendt en demenshandleplan, som viser, hvad Fredericia Kommune gør, og hvilke initiativer der vil blive understøttet eller sat i gang. Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at antallet af mennesker med demens vil være stigende de kommende år. Derfor har det været vigtigt for os at få lavet en handleplan for, hvordan vi fortsat kan sikre trygge rammer for borgere med en demenssygdom. Med demenshandleplanen ”Sammen om demens” vil vi skabe et demensvenligt Fredericia, hvor alle bliver mødt med overskud, faglig viden, dialog og respekt, så borgeren bliver anerkendt i det daglige sociale samvær, og samtidigt fastholder borgerens personlig integritet, oplyser næstformand for senior- og handicapudvalget Cecilie Roed Schultz (EL) i pressemeddelelsen.

Alliance dannet i 2018

Seniorrådet har som en del af den lokale demensalliance været med i arbejdet med demenshandleplanen, og her glæder man sig over, at Fredericia Kommune nu er demensvenlig.

- Seniorrådet har fra start af støttet tanken om, at Fredericia Kommune skulle være en demensvenlig kommune. Vi er glade for, at der så tidligt er skabt en demenshandleplan, og at der er sat fokus på et område, der involverer så mange syge og deres pårørende, oplyser formand for seniorrådet, Flemming Larsen.

Demensalliancen blev dannet i foråret 2018 og består af en repræsentant for mennesker med demens og deres pårørende fra Alzheimerforeningen, Ældre Sagen, Sct. Georgs Gilderne i Fredericia, Seniorrådet, Fredericia Frivilligcenter og fra Idrætsdaghøjskolens demensaktiviteter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Minut for minut: FC Fredericia havde masser af chancer - men tabte alligevel til gæsterne fra Amager

Annonce