Annonce
Læserbrev

Fredericia Vold træder i karakter - mér tak!

Annonce

Læserbrev: Fredericia Vold og Landsoldaten er vores fælles kendetegn og naturarv. En historisk kæmpe. En del af volden er blevet afryddet, Danmarks og Kongens bastioner. Et fantastisk skue. Og flot arbejde.

Set ude og inde fra, fra stranden og udsynet fra oven. Intet under at volden i tidligere tider indgød respekt! Stor ros til kommunen for at have iværksat rydningen.

Men lad det nu ikke stoppe ved det. Jeg ser hele volden ryddet dog med trægrupper her og der, men mindre vil også være fint. Hvor den yderligere rydning bør ske, er der nok flere meninger om. Det løser kommunen, er jeg sikker på. Med en balance mellem afdækning af Nordeuropas flotteste voldanlæg og en mere parklignende dele. Men venligst – vent ikke så længe denne gang med de næste skridt.

Men lad os nu ikke kun tænke på os selv. Vi vil gerne flere turister til vores dejlige by og kommune. Min egen erfaring som guide på voldture har vist mig, at det er virkelig noget som fænger. Fæstningsby og Fristad er en god historie. Så god, at der netop nu er udgivet en turistfører med samme titel. Den kan anbefales. Og måske senere udbygge vore historiske aktiviteter på voldenterrænet. Jeg har set det flere steder i udlandet og turisterne strømmer til. Nu er vi i gang!

Erhvervelsen af Voss’s grund bag Slesvigs Bastion v/Vester Voldgade er spændende. Vi afventer.

Og der planlægges en bro over Kongens Port. Måske senere også over Prangervej, mellem bastionerne Holstens og Slesvigs. Pragtfuldt, super! I øvrigt gjorde Ernst Voss tjeneste som officer i de Slesvigske krige. Alt hænger sammen.

Nuvel, der er så sjældent roser uden torne.

Efter rydningen af de nordlige bastioner, står vi nu i et fantastisk voldterræn og kigger ned på det gamle vandværk, der grueligt skæmmer volden. Om voldgraven dog kunne tilbageføres ud til Østerstrand. Jeg ved ikke, hvorfor kommunen solgte ejendommer, og det er ligegyldigt nu. Men med en tanke på den store sum penge, kommunen beriges med årligt efter den kommunale udligning, kunne der foruden en nødvendig styrkelse af voldens udviklingsbudget måske være mulighed for at gå i en konstruktiv dialog med ejeren. Måske en drøm, men den er varm.

Så hører vi, at pladsen ved Landsoldaten skal ændres radikalt. Plæner, blomsterfontæner, hække og indramning af pladsen skal fjernes for at at lave en åben plads, hvor kan gås, cykles og køres på? Med Landsoldaten reduceret til en parentes i en myriade af trafik, støj, almindelighed. Det må simpelthen ikke ske. Statuen fremtræder smukt i sin klassiske park. Et er vartegn for byen, ja hele landet. Den hviler i ro omkring statuen og fremhæver samme. Find en anden plads og lege med.

Men disse udfordringer skal ikke skygge for, at vi nu er i gang med et fantastisk projekt i Fredericia Kommune. I forrige valgkamp udtrykte vores borgmester støtte til voldens og historiens fremtrædende plads i kommunen, og vi ser nu, at han holder ord. Check! Potentialet kan kun undervurderes.

Søren Rix. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce