Annonce
Fredericia

Fredericia Voldløb er på vej: Arrangør elsker at løbe på Volden

Synet af Fredericia Vold er ikke kun smukt ovenfra. Også i fart og med løbesko på er Volden en god oplevelse, mener Torben Hansen, der står bag Fredericia Voldlløb. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Forholdene og oplevelsen på Fredericia Vold er forskellig fra løbetur til løbetur. Det vil Torben Hansen gerne vise frem via Fredericia Voldløb.

Fredericia: En løbetur for løbeturens skyld på Fredericia Vold. Det er bare lykken. Det mener i hvert fald 68-årige Torben Hansen.

Han er indehaver af butikken High End Sport/Keep Running i Prinsessegade og passioneret løber. To gange om året arrangerer han Fredericia Voldløb, hvor deltagerne ledes rundt på en rute, der giver dem en god vold-oplevelse og samtidig et "nede på jorden"-løb.

- Det er et lidt retro-agtigt løb. Ikke så stort og mest for motionens skyld. Men det er en dejlig oplevelse at løbe på Volden sammen, siger han.

Om foråret kan deltagerne nyde synet og overblikket over Volden, fordi træerne endnu ikke har fået blade. Efterårs-løbet giver en mere nær oplevelse, når man løber under træernes kroner og får en anden oplevelse.

Løbet mandag 23. september skydes i gang fra Gl. Havn, overfor Middelfart Sparekasse. Børneruten på 3,5 kilometer har startskud klokken 17:30. Voksenruten på 8,5 kilometer skydes i gang klokken 18:30.

Der er vejvisere på ruten og også to væskedepoter.

Deltagergebyret er 25 kroner for børn og 100 kroner for voksne. Tilmelding på Run2U.dk. Når løbet giver overskud, ender pengene hos Fredericia Triathlon Teams ungdomsafdeling, som også er behjælpelig med vejvisning på ruten.

Annonce
Torben Hansen er en ivrig løber og indehaver af High End Spor/Keep Running i Prinsessegade. Arkivfoto

Elsker Volden

Torben Hansen er selv en ivrig løber. Og triatlet. Og kajakroer.

- Jeg vælger om morgenen, hvad jeg har lyst til i dag, siger han.

Ofte bliver det til en løbetur på Volden.

- Ikke to dage på Volden er ens. Volden ændrer sig, og forholdene ændrer sig. I dag løb jeg ned til stranden og så ud over et blankt Lillebælt. I morgen er der måske storm og regn. Nogle dage står der pludselig et par rådyr på stien. Eller nogle ænder. Det er et smukt og afvekslende sted at løbe, siger han.

Blandt de typisk omkring hundrede deltagere i Voldløbet er der en del udenbys motionister.

- Jeg håber, at de bliver begejstrede over oplevelsen på Volden. Og at de kommer tilbage en anden dag for at gå en hyggetyr på Volden. Og så måske ned i byen bagefter for at en kop kaffe og lidt shopping, siger butiksindehaveren og løbsarrangøren.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce